Cu vot majoritar pe «Leave», englezii au decis: parasim Europa unita. Mai ales din randul populatiei cu studii medii sau mai putin, pensionarii nu au inteles ce li se va intampla.

http://www.bbc.com/news/magazine-36624413

Frustrari mai vechi si manipulari mai noi au contribuit la acest rezultat.

http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/pesedistul-englez-421496

De ani de zile in Europa si in State clasa mijlocie este nemultumita de felul cum tara le este guvernata. Este vizibila saracirea multora din impact cu capitalismul financiar prea agresiv si revolutia numerica necontrolata. Membrii clasei mijocii, pilier al democratiei occidentale, doresc mai multa siguranta ; nu-i multumeste intoarcerea la legile junglei.

Si englezii si Guvernul de-abia acum realizeaza consecintele referendumului. Laburisti si conservatori si-au uitat lozincile, nu stiu cum sa amane decizia referendumului. Cativa «lideri» ai Brexit se retrag din politica, daca minciunile fluturate le-au fost dezvaluite.

http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/boris-johnson-not-make-noble-8316890

Politicieni birocrati, corupti, incapabili si incompetenti, sunt si la Bruxelles. Unele actiuni ale lor au creat nemultumiri in randul populatiei Regatului Unit. Divergente progresive dintre interesele elitelor si cele ale cetateanului obisnuit au creat - si vor mai crea probleme.

Si presedintele comisiei europene J-C.Juncker ar trebui sa-si dea demisia. Nu ne trebuie o Europa extinsa ; avem nevoie de o Europa mai buna. Doar impreuna putem reusi intr-un proiect viabil de uniune, anuntat de Victor Hugo – inca de acum 167 ani :

http://www.assemblee-nationale.fr/13/evenements/textes_victor_hugo.asp

            Britania exit si la Campionatul Uefa Euro 2016.

Vad si ei cat de fericiti se simt cand ies din joc eliminati de «super-puterea mondiala» Islanda cu 94 fotbalisti profesionisti ! Si un reputat economist propune o alternativa neasteptata de a pune capat unor prelungiri terne si istovitoare – la meciuri.

http://www.slate.com/blogs/the_spot/2016/06/01/how_to_fix_the_penalty_shootout_play_it_before_extra_time.html

Poate ca va fi incercata in curand.


Publicat în 04 iulie 2016. 7095 vizualizari. 0 comentarii