en en | ro ro

Premiul Pritzker a fost adjudecat de portughezul Eduardo Souto de Moura (Porto), ale carui lucrari exprima, dupa juriu, « atat putere, cat si modestie, curaj si subtilitate ».

http://www.archdaily.com/122929/2011-pritzker-prize-eduardo-souto-de-moura/

Surprinzator, Souto de Moura fiind discipolul lui Alvaro Siza, laureat in 1992. Iar recunoasterea sa reprezinta un triumf al arhitecturii potugheze, cum apreciaza Siza.

 

S.Moura are 60 de cladiri executate dupa proiecte proprii. In afara lucrarilor majore : stadion Braga, Burgos tower, Casa Istorias, este foarte apreciat pentru vilele elegante, surprinzatoare si exceptional incadrate in sit. Dupa vila lui Cr.Ronaldo, « Casa Viselor mele » construita in Santo Estevao, alti fotbalisti ultra-celebri i-au solicitat serviciile.

Investitiile si proiectele trebuie sa fie rationale, nu speculative. Un film teribil, cu devastarea portului Kesenuma din Japonia, lovit de tsunami pe 11 martie 2011, dovedeste asta. 

http://www.youtube.com/embed/_b-2iByqHVI

Am dat conexiunea pentru a sustine ideea ca orice cladire facuta impotriva ratiunii va fi maturata mai devreme mai tarziu. Daca nu de ratiune, poate chiar de fortele naturii.


Publicat în 02 aprilie 2011. 10363 vizualizari. 0 comentarii