en en | ro ro

Canadianul Bruce Labruce expune Obscenity la Madrid, la galeria Fresh.

http://www.lafreshgallery.com/webfresh.nsf/Menu?OpenFrameSet&Frame=frmTop&Src=%2Fwebfresh.nsf%2FpgeMainFrame%3FOpenPage%26AutoFramed

Militantii catolici sunt socati /indignati. Criticii de arta au pozitii diverse. Putini il taxeaza drept geniu, cei mai multi il considera ca vanator de succese, dar si arivist.

Se puteau face lucruri mai provocatoare, atacand religia mahomedana mai rigida. Dar ar fi fost periculos. Religia crestina, toleranta in structura, este mai abordabila. Nu ai sanse asa de mari sa te trezesti cu un atentat cu bomba.

Si expunerea intr-o galerie din Madrid este o parte a provocarii. Reactii ale societatii au cerut inchiderea expozitiei. De la Primaria Madrid, F.Vilalonga nu a dorit sa opreasca expunerea. Ca sa nu intre in jocul provocator.

http://bigbrowser.blog.lemonde.fr/2012/02/17/blaspheme-cachez-ces-saintes-que-je-ne-saurais-voir/


Publicat în 22 februarie 2012. 3322 vizualizari. 1 comentariu
1 comentariu la "Arta de a provoca"

Gelu Lupas
2012 februarie 24, la ora 10:32:40
Inchiderea expozitiei o sa-i aduca doar mai multa popularitate, asa cum s-a intamplat si in cazul lucrarii Piss Christ semnata de Andres Serrano, care a fost vandalizata in timp ce era expusa la Avignon.

http://www.guardian.co.uk/world/2011/apr/18/andres-serrano-piss-christ-destroyed-christian-protesters

Theo Van Gogh a fost asasinat in 2004 pentru un film despre violenta impotriva femeii in tarile musulmane. Submission se numeste filmul. Crima a avut ca urmari tentative de incendiere a mai multor moschei si acte de razbunare indreptate impotriva musulmanilor, o scoala pentru copii musulmani incendiata, plus alte razbunari din partea musulmanilor. A intarit sentimentele xenofobe in randul olandezilor. Acelasi Geert Wilders implicat astazi in campania impotriva imigrantilor din Europa Centrala si de Sud-Est a propus atunci o sistare a imigratiei pe perioada de 5 ani.

Adauga comentariu
*
*
*
campurile marcate cu (*) sunt obligatorii
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » ianuarie 2019  (1)
   » decembrie 2018  (2)
   » noiembrie 2018  (0)
   » octombrie 2018  (0)
   » septembrie 2018  (1)
   » august 2018  (1)
   » toata arhiva

rss