en en | ro ro

Trecem pe langa fericire fara sa ne dam seama, daca nu suntem dispusi sa o primim. Fericirea apare si de la lucruri mărunte, uneori necrezut de mărunte.

Cererea pentru fericire e mai mare decat oferta? Nu stim exact.

Fericirea depinde de raportul dintre asteptari si realizari. Cei care viseaza Lamborghini vor fi nefericiti doar cu BMW ? Este problema lor. Sunt nefericiti din lacomie.

Oamenii ar putea trai fericiti cu putin peste strictul necesar. Dar in buna intelegere si armonie ar trebui să trăim. La asta am renunţat. Gândim mai puţin si vrem mai mult.

Peste tot oamenii sunt asemenea, animati de aceleasi ganduri si idealuri:

http://www.eugeniavoda.ro/ro/emisiuni/teologie/petru-moga

Cererea pentru emisiuni TV de divertisment a fost 50 de ani mai mare decat oferta. Dar dupa multi ani, « oferta » emisiunilor insuportabile a depasit cererea. Infine, nu mai « vrem » sa ne uitam la programe inepte de televiziune.

Cererea pentru poze color a fost multa vreme mai mare decat oferta comertului RSR. Pentru mai putini, cererea de poze alb-negru a devenit acum mai mare decat oferta.

A propos de fericire, iata o expozitie Sebastiao Salgado /2009 la Muzeul din Berkeley:

http://www.youtube.com/watch?v=ludwToTX2T0&feature=relmfu

Fericirea nu cred ca are vre-o legatura cu ce ai, ci cu felul in care esti conectat cu altii, ce primesti de la cei apropiati – si mai ales ce le oferi.


Publicat în 16 martie 2013. 5496 vizualizari. 3 comentarii
3 comentarii la "Cerere si oferta pentru fericire"

A. Pandele
2013 martie 16, la ora 10:13:48
Fericirea provine mai degraba din impartasirea experientelor, fie ele placute sau nu, cu cei apropiati.
Vlad Soare
2013 martie 22, la ora 10:57:19
Unul dintre secretele fericirii este să vezi īntotdeauna partea bună a lucrurilor şi să nu dai prea multă importanţă părţilor rele. Asta īnsă nu-i atīt de uşor de realizat īn practică, pentru că depinde mult de personalitatea fiecăruia. Unii pot s-o facă, alţii nu. Eu am norocul să pot.
Alt secret este să-ţi stabileşti, īn orice privinţă, numai obiective realizabile. Şi să-ţi stabileşti mai multe, astfel īncīt să nu devii sclavul nici unuia.
Īn ultimă īnstanţă, fericirea e o chestiune de atitudine, iar asta se formează īn cea mai mare parte īn copilărie, depinde foarte mult de relaţiile din copilărie cu familia şi cu restul lumii, de educaţia elementară primită şi este foarte greu de schimbat la maturitate. Unii oameni sīnt "programaţi" să fie fericiţi, iar alţii să fie nefericiţi oricīt de multe ar avea.

Apropos de Salgado, am avut norocul să văd pe viu cīteva fotografii originale īntr-o expoziţie din Paris. Absolut superbe. Mare fotograf...
A. Pandele
2013 martie 22, la ora 15:49:28
In privinta calitatii printurilor originale ale lui Salgado subcriu 100%. Am vazut 3 expozitii cu fotografiile sale. Prima data am avut si norocul ca am fost la vernisaj si l-am vazut /auzit si pe autor, care vorbeste o franceza perfecta.
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » decembrie 2022  (0)
   » noiembrie 2022  (0)
   » octombrie 2022  (0)
   » septembrie 2022  (0)
   » august 2022  (0)
   » iulie 2022  (0)
   » toata arhiva

rss