en en | ro ro

Imi place Iasiul, capitala Moldovei, un oras imbibat de mostenire culturala, desi putin stricat de „Prioritati” municipale stupide, unde sunt tocati banii europeni in favoarea clientelei locale. Dar am fost acolo cu alte treburi. M-am intalnit cu prieteni. Am regasit un mediu cultivat, cu interlocutori agreabili, pasionati si interesati.

http://blog.clubul-fotografilor.ro/2012/08/23/serata-fotografica-la-iasi/

Unde am avut privilegiul sa-l reintalnesc pe Silviu Ghetie, fotograf remarcabil si autentic. Sper ca ne-am completat reciproc. Ne-am „dat” si pe ecranele TV.

http://www.digi24.ro/emisiuni-locale/iasi/articol/Vocile-Iasiului_41791

Dupa minutul 23, puteti urmari conversatia cu „Mari fotografi” la Iasi.

Serata fotografica a fost simpatica. Incepuse tensionat. Le era greu sa auda ca pozele lor nu sunt geniale, desi le sustineau ferm. Fotografia „de strada” difera de fotografia uzuala. Ea incearca sa decupeze un fragment coerent de viata publica din haosul lumii din jur. Cei care nu o practica regasesc ordinea in unele imagini, era ea acolo de la bun inceput, apreciind locul sau intamplarea, nu meritul si anticiparea.

Cunoasterea, interesul, anticiparea si relaxarea sunt mai eficiente decat precipitarea. Ideea principala e ca realitatea depaseste fictiunea, iar antrenamentul in orice domeniu duce la rezultate incredibile, cu conditia sa fi perseverent si exigent. Sa incerci progresiv si lucruri care par imposibil de atins. E posibil sa le si depasesti candva...

Concursul ZFS /ziua fotografiei de strada s-a incheiat.

http://www.streetphotography.ro/index.php/14-sample-data-articles/81-castigatori

Rezultatele finale sunt usor terne, ca si media lucrarilor.

401 fotografi au inscris cate 3 poze in concurs. Unele erau foarte bune, dar fara legaturi cu subiectul propus. Juriul heterogen, cu fotografi buni (2 nu au activat in street-shot), a avut pareri divergente, avantajand unele lucrari facile. Era de asteptat ca primul pas in domeniu sa nu depaseasca treapta 5-a, desi oricui i-ar fi placut sa ajunga mai sus. Si bunele intentii au primat, din toate partile. Felicitari initiatorilor, care au avut o viziune. Sper ca expozitia celor 30 lucrari sa arate mai bine "fotografia de strada" decat cele 3 premii.

Editiile ulterioare ale ZFS vor aduce si lucrari pe paliere superioare. Va urez sa faceti doar ce va place si sa ajungeti la succese.


Publicat în 08 septembrie 2012. 5983 vizualizari. 2 comentarii
2 comentarii la "Revenit de la Iasi"

Gelu Lupas
2012 septembrie 08, la ora 20:50:13
Cosmin are cea mai reuşită fotografie. Mă bucur că a cāştigat, chiar şi locul 2.
Iulia Paşcanu
2012 septembrie 10, la ora 12:28:52
Ne-a bucurat mult prezenţa dumneavoastră şi a d-lui Silviu Gheţie la Iaşi. Sperăm la anul să avem fotografii mai bune să vă prezentăm... Sau măcar mai puţine gropi :) Ceva tot trebuie să evolueze īn bine.
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » noiembrie 2023  (0)
   » octombrie 2023  (0)
   » septembrie 2023  (0)
   » august 2023  (0)
   » iulie 2023  (0)
   » iunie 2023  (0)
   » toata arhiva

rss