en en | ro ro

De 2 ori era sa abandonez aceasta carte. Multi se indoiau ca ar fi cititori interesati de subiect. Nu am obtinut dovezi si mai convingatoare din arhivele suspect disparute. Pana la urma am trecut peste toate. Ma bucur ca am dus cartea la bun sfarsit. Era de datoria mea.

Daca noi nu eram in stare sa facem ceva convingator, nici altii nu cred ca ar fi reusit. Le sunt recunoscator prietenilor care m-au ajutat cu imagini. Pentru 586 ha din Bucuresti, oricate fotografii ai avea la dispozitie, tot nu sunt destule.

Am primit ajutor si de unde nu asteptam. Dl.arh.Ct.Jugurica, fost director Proiect Bucuresti, mi-a recomandat cartea dansului “Bucuresti cutremurat 1977-89”, debordand de Indicatiile Pretioase ale marelui Carm/paci. Dar si ale consoartei sale.

Stii ce zice Tovarasa ?”

“In ce privește soluțiile urbanistice care duc la demolări provocând nemulțumirea populației, proiectanții și arhitecții sunt marii vinovați. Au facut soluții proaste, negândite, dușmănoase. To’arășul Ceaușescu a intervenit pentru a salva ce se mai putea salva.

Acei din vina cărora se demoleaza vor fi trași la răspundere !”

Din pacate, bibliografia data de mine nu apare in carte. Greseli se fac si la Humanitas…

M-am harait cu redactorul, desi foarte priceput. Favorizand lectura facila, aveti tendinta neta de a elimina informatia importanta, i-am spus. Asa diminuati si efectul dorit.


Lansarea oficiala a cartii va avea loc marti 25 septembrie, ora19, la Libraria Humanitas de langa Cişmigiu, bulevard Regina Elisabeta nr.38.


Publicat în 03 septembrie 2018. 3817 vizualizari. 1 comentariu
1 comentariu la "Am ramas cu orasul Mutilat"

nicu
2018 decembrie 13, la ora 12:27:04
"proiectanții și arhitecții sunt marii vinovați. Au facut soluții proaste, negĆ¢ndite, "proiectanții și arhitecții sunt marii vinovați. Au facut soluții proaste, negĆ¢ndite, dușmănoase"

Exact asta sint! In 45 Bucurestiul avea 500000 de locuitori, iar in 70, 2 mil. Deci multi bucuresteni noi, care nu aveau nici in clin si nici in mineca cu orasul. Acestia au urit atit Bucurestiul cit si bucurestenii vechi. Pur si simplu si-au facut orasul lor si au izgonit bucurestenii vechi. Din 70 viata orasului era definitiv schimbata. Pt mine Bucurestiul disparuse inca din 74-75. Inca de pe atunci vorbeai despre "locuri" si "alti oameni".
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » noiembrie 2023  (0)
   » octombrie 2023  (0)
   » septembrie 2023  (0)
   » august 2023  (0)
   » iulie 2023  (0)
   » iunie 2023  (0)
   » toata arhiva

rss