en en | ro ro

Incepand un proiect suficient de greu, am apelat la un prieten bun, foarte priceput, sa ma ajute. L-am rugat sa colaboram. Un proiect fotografic este un punct de vedere personal - si erau interesante 2 puncte de vedere diferite. Dar am fost refuzat.

« Ce vrei tu sa faci mi se pare de-a dreptul imposibil », mi-a raspuns el.

Vom vedea. Cred sincer ca oamenii sunt capabili sa infranga toate dificultatile. Ei pot obtine ce isi doresc cu conditia sa isi indrepte toate eforturile in acea directie. Pentru asta ai nevoie de incredere in viitor, in ceea-ce faci, in directia pe care o iei.

De asta ar avea nevoie si tara noastra – de asta avem nevoie si noi.

In orice domeniu trebuie sa iti stabilesti prioritatile ca sa progresezi ; si in fotografie. Prima treapta ar fi sa descoperi ce te atrage, care este directia principala.

Am inceput sa ma indoiesc de calitatea cursurilor si workshopurilor locale. Nu stiu cate dintre ele duc spre progres. Cele mai multe incearca sa multiplice tintele propuse, disipand interesul cursantilor. Care primesc sumedenie de date si informatii tehnice de care nu au nevoie. Sau pe care le puteau gasi si singuri cu minimum de efort.

6 detinute la Targsor, fara nici-un fel de formare, au progresat in 2 luni mai mult decat cei ce au urmat cel mai prestigios curs national, timp de un an. Care ar fi explicatia ?

Vegetau in inchisoare, fotografia le-a schimbat interesul in viata. Si-au facut reciproc emulatie. Au fost minim ghidate de un fotograf de varf, care le-a impus sa faca doar imagini sincere. Care titular de workshop poate propune o serie mai impresionanta, de la numai 6 cursanti ? Oare le ofera un tel mai precis ?

Un prieten a deschis o discutie interesanta, pe atunci retorica.

« Viata altora (de la tara) este un subiect pitoresc, cu imagini puternice. Dar pentru cei fotografiati? Ce beneficii au ei de pe urma acestei interactiuni? Daca au. »

Cred ca ar fi 2 abordari limita. O cale e similara piratilor : apari spectaculos, insfaci ce poti si dispari pentru totdeauna. Esti in afara acelei lumi, te intereseaza doar sa capturezi aparentele.

Sau ai relatii reale cu comunitatea spre care esti atras.

Ajungi sa ii cunosti personal membrii. Te intereseaza ce fac. Si ei te recunosc. Poti reveni in momentele cand au si ei nevoie de tine. Apartenenta la o comunitate se consolideaza prin implicare si seriozitate. Cei implicati real au sanse mult mai mari ca participanti, nu doar sa intrezareasca evenimentele esentiale.

"Rabdare, mare ajutor esti pentru cine te are", zice o vorba veche.

Rabdare si tenacitate, acestea sunt calitatile care te pot duce cu bine pana la sfarsitul unui drum greu. Mai este necesar sa fie pusa in practica si o idee deosebita.


Publicat în 08 februarie 2013. 6511 vizualizari. 0 comentarii
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » iunie 2025  (0)
   » mai 2025  (0)
   » aprilie 2025  (0)
   » martie 2025  (0)
   » februarie 2025  (0)
   » ianuarie 2025  (0)
   » toata arhiva

rss