en en | ro ro

Am colaborat cu 2 arhitecti mai tineri la monografia bisericii din cartier. Imi aleg fotografiile dupa cat sunt de interesante si irepetabile. Asa vad eu. Cartea aparuta nu seamana deloc cu pdf-ul aratat. Textul este foarte important, dar si imaginile isi au rolul lor. Pe coperta scrie: Fotografii de Andrei Pandele, desi 20 nu sunt ale mele.

Intr-o monografie, fiecare fotografie trebuia sa aiba cotatia cu autorul. Inadmisibil, dar nu au facut asta. Asa, toate imi sunt atribuite, ca fiind facute si alese de mine.

Desi au fost alese exclusiv de ei – cateva si decupate aiurea.

Am oferit 27 fotografii si 4 reproduceri solicitate. In brosura apar 11 + reproducerile, iar 18 nu imi apartin. Nu numar cele 2 cu autor mentionat. Una mediocra, pusa pe gri inchis ca ale mele, este pusa la loc de onoare in pag.2! “Mi le-am insusit nemeritat”, scrie pe coperta 1. Sunt foc pe ei, ca mi-au inselat increderea. Nu vreau sa mai colaboram.

Se descurca singuri cu monografia stiintifica. Sa se duca maine, sa faca alte poze mai bune.


Publicat în 06 aprilie 2013. 4389 vizualizari. 1 comentariu
1 comentariu la "Brosura cu biserica Icoanei"

Ion
2013 august 24, la ora 23:29:39
Aceasta monografie are si multe erori cu privire la descrierea iconografica a picturii murale. Sinodul VII este prezentat ca Sinodul I. Cine a mai vazut vreodata o icoana cu Sf. Imparati Constantin si Elena, unde Constantin nu are barba. Sf. Cruce a fost excavata dupa anul 325, deci nu avea cum sa fie reprezentata la primul Sinod. Aceasta duduie Criveanu nu are pic de cultura teologica, dar in schimb se mandreste cu faptul ca e si cu pile nu stiu pe unde. Este o rusine ca s-a putut publica asa ceva.
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   octombrie 2020  (1)
   septembrie 2020  (1)
   august 2020  (2)
   iulie 2020  (0)
   iunie 2020  (0)
   mai 2020  (0)
   » toata arhiva

rss