La tenis nu-i usor sa returnezi o minge bine plasata. Este nevoie sa intelegi din timp in ce loc va veni, sa ajungi acolo inaintea ei, gata pregatit sa o poti lovi punand in dificultate adversarul. Mai greu e sa lovesti mingea din zbor, inainte de a lovi pamantul, sa se intoarca inainte ca adversarul sa fie pregatit. Lovitura se numeste voleu.

Iar cel mai greu este sa returnezi perfect o minge care iti cade langa picioare, sub fileu. Un demi-voleu des reusit este un semn de intelegere a jocului. Asa ceva vezi doar la mari jucatori.

In fotbal, lovitul balonului din prima are ca efect dislocarea celor din aparare. Nu le ofera timpul material, sa se repozitioneze.

La tir nu e usor sa lovesti o tinta mica la departare. E mult mai greu sa lovesti aceeasi tinta din zbor. Un exceptional tintas lovea de la 200m in ochi, cu glonte, o gasca in zbor. In toate acele cazuri, cel ce executa procedeul din zbor isi asuma maximum de riscuri. Un procent important dintre aceste incercari ar putea fi nereusite.

Daca esti pregatit din timp si esti capabil sa o faci, reusitele vor fi surprinzatoare.

Si in fotografie, unele subiecte sunt foarte greu de surprins daca esti nepregatit.

Ca sa fi pregatit pentru ceva surprinzator ai nevoie de o buna doza de anticipatie, pentru a obtine imagini cu viata in zbor.


Publicat în 30 septembrie 2013. 5499 vizualizari. 0 comentarii
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   februarie 2024  (0)
   ianuarie 2024  (0)
   decembrie 2023  (0)
   noiembrie 2023  (0)
   octombrie 2023  (0)
   septembrie 2023  (0)
   » toata arhiva

rss