en en | ro ro

Am avut cartierul general la Paderborn, oras neasteptat de verde. Prietenii nostri sunt gazde admirabile. Au o casa mare asezata pe denivelarea naturala. Intri in casa de la nivelul strazii, ai casa mare la dispozitie. Cobori scara spre un alt etaj a casei din care, ca sa ajungi pe teren, la vale, mai cobori inca 9 trepte.

Am facut cateva drumuri in jur, cu trenul sau masina. La Hanovra, Koln si Dusseldorf, la Frankfurt si la Nurnberg. La Frankfurt era Auto Messe. Omor de lume, nu gaseai un loc la hotel pe raza de 250 km. Si la Koln, la 263km, am gasit camera doar la un hotel modest pe malul Rinului, chiar in mijlocul centrului istoric medieval. Mi s-a parut exagerat cand ministrul francez al culturii A.Malraux s-a decis sa spele monumentele vechi. Dar avea dreptate. Domnul din Koln e impunator, dar inegrit de vreme. Doar luminat apare asa.

Impresionante diferentele de mentalitati, cei care lucreaza incearca sa-si faca perfect munca. Si cei ce tund iarba sau spala geamuri in locuri publice, isi dau osteneala.

Orasele complet distruse de bombardamente au fost intocmai refacute. In fiecare oras, nemtii din Ulm, Hannovra, Koln sunt mandri de patrimoniul lor cultural. Nu darima cladiri din centrul istoric, sa faca cladiri agresive, pentru specula imobiliara.

Au fost pastrate ca orase traditionale: Detmold, Limburg, Rothemburg pe Tauber, Bad Driburg. Hotelul de cura « Parcul Contelui Sierstorpff », 5* www.graeflicher-park.de are 67 ha de parc bine ingrijit, cu pasari si animale in libertate. Acolo trebuie doar sa nu starnesti lebadoii, mai agresivi decat caprioarele.

Iata o imagine cu o lebada ofuscata, mai degraba “street” - decat wild-life. Ne-am intalnit doar 3 secunde. Strazile comerciale seamana intre ele, doar doamnele se simt bine acolo. Dar numarul acelor care canta la instrumente muzicale cred ca este net mai mare decat la noi.


Publicat în 29 aprilie 2013. 7465 vizualizari. 3 comentarii
3 comentarii la "Impresii din Germania de nord–vest"

andrei georgescu
2013 mai 03, la ora 04:38:09
cam out of focus domnul lebadoi. Nu ma asteptam la un super clar date fiind circumstantele in care ati prins cadrul, ma asteptam insa la o mai mare rigoare in postarea imaginii, lucru pentru care militati si pe care il impartasesc. Poate trece insa ca o exceptie de la regula.
Numai bine,
A.Pandele
2013 mai 03, la ora 12:11:49
Sub aspect tehnic aveti dreptate in buna parte. Declansarea e facuta cam de la nivelul coapsei, cu animalul la cca 1,20m distanta. Desi fisierul e facut cu 1/250, gatul si capul sunt miscate mai ales. Nici nu e de mirare. Incerca sa ma "impresioneze" balansand capul si gatul, ca o cobra. Nu mi se pare atat de rusinos.
Ati facut multe poze cu o lebada in libertate, drept din fata, cu 28mm, de la 1,20m ?
Alessia
2013 noiembrie 26, la ora 13:32:30
Buna!!
As dori sa stiu si eu pareri si impresii mai multe despre hoteluri? ce mi-ati recomanda? ce zona este mai linistita? Nu am mai fost pana acum in Koln, insa am gasit o oferta la pret destul de mic pe Fysky.ro si nu am vrut s-o pierd asa ca am profitat, iar acum sunt in cautare de pareri si sugestii unde ar fi mai bine sa ma cazez. Va multumesc!!
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » iulie 2024  (0)
   » iunie 2024  (0)
   » mai 2024  (0)
   » aprilie 2024  (0)
   » martie 2024  (0)
   » februarie 2024  (0)
   » toata arhiva

rss