en en | ro ro

Aveam Nikon F2 din dec.1974. In 1995 doream sa schimb aparatul. Dar F4 era in afara posibilitatilor mele. Nu aparea decat in magazinul lui G.Padure, la pret de 203% ! Inflorea “Capitalismul de cumetrie”. Nici in Europa nu era ieftin. Am luat un Nikon 801s din vest.
Era un F4 din policarbonat, montat in Tailanda. Mergea excellent. Dar avea o problema. In unele setari pornea singur. Circuitul imprimat elastic, cu 4 straturi, era agatat la montaj si facea contacte nedorite. Dupa 9-10 luni s-a rupt de tot, facand scurt-circuite consecutive.
Cand il deschideam, aprindea luminile, pornea fulgerul si declansa singur, fara intrerupere. In garantie, am reusit sa il dau firmei. Pe Pro-forma finala scria: circuit major rupt, demontat si remontat integral gratis. Costul evaluat depasea valoarea unui aparat nou.

Au trecut anii. De curand am luat un Olympus Em5 mk2. In manualul primit nu scrie mai nimic. Am descarcat instruction manual de la www.olympus.usa si am setat obiectul pe gustul meu. Aveam intalnire cu colegii. Cu aparat nou am facut cateva declansari in conditii favorabile. Deodata, aparatul a inceput sa isi schimbe singur setarile. Se si incalzise puternic. I-am scos cu greu bateria fierbinte. Am crezut ca a facut si el scurt-circuit.
Si eu, dar mai ales menu-ul Olympus erau vinovate. Am atins din greseala butonul Hdr. Si aparatul a facut numeroase schimbari la setari: WB, Iso, Af, cadenta, profil culoare si multe alte. Acasa, in liniste, am incercat sa revin la setarile initiale. Devenisera toate inaccesibile. Derutat, m-am dus inapoi cu aparatul la F64. Ma gandeam chiar sa il schimb. Specialistul lor mi-a pus cateva intrebari. Apoi a atins butonul Hdr. Si a zis Gata...


Au mai patit-o si altii. Altfel n-ar fi tema internationala de discutie.
https://www.dpreview.com/forums/post/59728218
Olympus em5 mk2: phenomenal camera with worst menu /ever, o parere dezbatuta pe net.


Publicat în 05 septembrie 2017. 3588 vizualizari. 1 comentariu
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   octombrie 2022  (0)
   septembrie 2022  (0)
   august 2022  (0)
   iulie 2022  (0)
   iunie 2022  (0)
   mai 2022  (1)
   » toata arhiva

rss