Am montat expozitia la Muzeul National al Taranului Roman, in sala Foaier. N-a fost simplu. Luni am ajuns cu exponatele in sala, pe pereti erau urme vizibile de la expozitia anterioara. O varuim ! Cand ? Marti si montam toata expozitia miercuri. Zis si facut.

Din 56 de tiraje sunt expuse 54 - 2 erau distonante. Intr-o expozitie e importanta relatia intre exponate alaturate. Pe masura ce inlaturi « verigile slabe », calitatea medie creste, dar uneori fluenta « discursului » are de suferit. Sunt multumit de rezultat.

Expozitia de la MTR este 20% cat cea de la Teatrul National din 2008. Si mai buna de calitate, cu 20% in plus. Va ramane expusa in muzeu pana pe 15 februarie 2015.

Titlul « Vesnicia s-a nascut la sat » este preluat de la L.Blaga.

Ii multumesc d-lui director MTR, V.St.Nitulescu. A insistat sa propun o expozitie potrivita Muzeului. La inceput am fost sceptic. Progresiv proiectul m-a cucerit. Viata la tara nu a fost printre preocuparile mele fotografice, desi am petrecut vacante in acest cadru. Sa le multumesc bunilor mei prieteni Dan Dinescu si Nic Hanu, care m-au « tras » dupa ei…

Mi s-a spus ca am calitati si defecte care m-au ajutat sa obtin imagini impresionante : atent, decis, interesat, poate indiscret, rapid si relaxat, chiar sensibil la atmosfera.

Si poate ca sunt norocos, sau doar am ochii bine antrenati…

Am incercat sa obtin fotografii irepetabile in conditii fara sperante. Cateodata am reusit. Facute pe film intre 1971–2006, fotografiile imi apartin exclusiv.

Pentru prieteni de departe sau mai aproape, care nu pot ajunge, le-am pus si online :

http://www.ap-arte.ro/ro/fotografie/vesnicia-s-a-nascut-la-sat/169.html

Prima din fiecare serie este marita la 1m lungime in expozitie, cu impact marit…

Fotografiile mari din expozitie in spatiu RGB arata mult mai bine decat cele mici in galerii (sRGB). As spune ca nici nu suporta comparatia. Va invit sa le vedeti acolo.


Publicat în 24 ianuarie 2015. 8040 vizualizari. 5 comentarii
5 comentarii la "Pe pereti"

Emanuel tanjalaă
2015 ianuarie 25, la ora 17:28:54
Andrei îți mulțumesc pentru aceste fotografii EXCEPȚIONALE. Da, acesta este România adevărată și care nu poate semăna cu ce am văzut până acum. Mă bucur că ai fost cu adevărat un martor minuțios și talentat al timpului nostru Cu adevărat o carte de istorie în imagini, de valoare educațională și scoală de artă. din nou te felicit și îți mulțumesc. Faci parte din elita fotografilor care s-au născut în acel loc de pe planetă!
Banica Tiberiu
2015 ianuarie 26, la ora 11:26:38
Foarte frumos!
dumitru ungureanu
2015 ianuarie 26, la ora 21:03:00
O observaţie ...literară, dacă permiteţi: Moromete nu avea măgar, ci doi cai, pe care i-au luat băieţii şi-au fugit cu ei la Bucureşti!
A_Pand
2015 ianuarie 27, la ora 12:57:05
Permit, de buna seama. Doar ca fotografia e facuta la fata locului, Silistea-Gumesti, locul nasterii lui Marin Preda.
Nu gaseam un drum. Am intrebat un localnic, acesta. Dupa ce ne-a spus de drmul dupa poarta verde, l-am intrebat cum il cheama. Il chema Moromete....
dumitru ungureanu
2015 ianuarie 28, la ora 06:59:34
Moromete a devenit emblemă culturală, iar cei care se numesc aşa (era şi-un fotbalist acum vreo două decenii), riscă să pară personaje, nu oameni în carne şi oase. Din fericire, fotografia le atestă existenţa.
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » martie 2025  (0)
   » februarie 2025  (0)
   » ianuarie 2025  (0)
   » decembrie 2024  (0)
   » noiembrie 2024  (0)
   » octombrie 2024  (0)
   » toata arhiva

rss