en en | ro ro

M-am intanit cu King fisher, pescarelul albastru, pe canalul de langa Sulina. Sa va arat fotografiile facute.




Am avut privilegiul sa le inregistrez fara a le deranja. Cu o ora inainte de apus, soarele era jos, lumina era scazuta. Foloseam 300m si converter 1,4 pe Olymous 4/3’’, echivalent cu o focala de 840mm f : 5,6 pe format film, subiectul este apropiat de 17 ori fata de obiectivul normal.



La pasari mici se recomanda sa folosesti timpi de ordinul 1/ 2.000s. Cu sensibilitatea la 800 Iso, aveam expuneri intre 1/ 125 si 1/ 200, iar obturatorul in rafala era la 11 imagini /secunda. Ma asteptam ca fotografiile sa fie putin miscate ; speram sa obtin clisee folosibile. Am avut o surpriza foarte placuta : stabilizarea optica functiona impecabil, compensand cu succes 4-5 trepte de expunere. Mai mult de 10 imagini cu pescarelul sunt perfect clare. Am stat acolo cca 30 minute. In acest timp am facut 60 declansari cu pasaruicile policrome. O treime le-am sters acasa. Sistemul autofocus poate fi usor pacalit de frunze mai luminate sau contraste, in fata pasarii, sau laterale fata de subiect.



    Mica vacanta s-a incheiat cu bine. Am schimbat experiente cu un prieten vechi.
Cel mai neprietenos la Olympus este menu-ul, stufos si neintuitiv. Cel mai bun prieten este «trial and error» : incerci si asa si asa, sa vezi ce ti se potriveste cel mai bine. In rezumat, putem considera aparatele mirorless ca (aproape) perfecte atunci cand subiectul si fotograful stau pe loc. In caz ca subiectul are miscari rapide si neprevizibile, sistemul AF este net mai performant la un Dslr de varf, ca D5 sau 1DX Mk2.
In situatiile cele mai dificile, numarul de fotografii impecabile practic se dubleaza cu acestea.  Materialul a fost ales si de NGM Romania.


Publicat în 22 mai 2019. 3345 vizualizari. 3 comentarii
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » aprilie 2024  (0)
   » martie 2024  (0)
   » februarie 2024  (0)
   » ianuarie 2024  (0)
   » decembrie 2023  (0)
   » noiembrie 2023  (0)
   » toata arhiva

rss