en en | ro ro

Prin amabilitatea importatorului am probat Olympus O-M5. Mi-a placut aparatul comod, simpatic si eficient. Chiar foarte mult. Incep cu concluzia. Este cel mai reusit aparat mirrorless aparut. Cine-l foloseste ii gaseste imediat calitati. Masuratorile DxO il atesta ca cel mai performant sensor 4/3 :

http://www.dxomark.com/index.php/Publications/DxOMark-Reviews/Olympus-OM-D-E-M5-The-best-of-the-micro-4-3-cameras/Comparisons

Se pot observa progresele facute de E-M5. Se comporta bine la Iso mari, desi valorile sunt cam exagerate: 3200 e spre 1600, sensibilitatea Iso fiind masurata subiectiv.

http://theonlinephotographer.typepad.com/the_online_photographer/2012/09/why-iso-isnt-iso.html

Nu insir specificatiile. Voi lista numai micile neajunsuri, cum nimic nu este perfect. Nu mi-a placut manualul. Subtilitatile sunt chiar tulburi in traducere romana. Nu intelegi manevre sofisticate. Nu am reusit, nu sunt singurul. Am trecut la engleza, text precis fara greseli, trimeteri la pagini inexistente. E bine sa parcurgeti si acest material.

http://www.dpreview.com/articles/9115179666/user-guide-getting-the-most-out-of-the-olympus-e-m5

Bateria e cam « subtire » desi pretul nu e mic, acumulatorul BLN1/1200Ah costa 270Ron. La D800 acc.EN-EL15 /1900Ah costa 230. Mai ieftin, desi rezista la consum dublu ?

Adevarat ca BLN1 poate fi gasit si la un pret mult mai bun :

http://www.bestbatt.com/SearchResults.asp?Search=Olympus+BLN-1

Oly E-M5 este mic, discret si performant, comod si placut de folosit. Se obtin rezultate excelente daca subiectul nu misca prea repede. Si stabilizarea merge remarcabil. Simpatic la E-M5 este sa atingi ecranul tactil. Aparatul face clar, expune si declanseaza instantaneu. Pentru majoritatea, aparatul ar trebui tinut cu stanga, sa poti selectiona si decide cu dreapta. Demult am invatat ca aparatul se tine in stanga. Poti declansa cu dreapta. Opui rezistenta, sa nu miste la limita. Dar E-M5 nu e gandit sa il tii cu stanga. Oricum aparatele mirror-less sunt mai bine adaptate la miopi, care vad bine aproape. Ca hipermetrop vad bine departe si nu ma pot lipsi de vizarea electronica. Recunosc ca aparatul este la mare inaltime in special la declansarea tactila.

Un procent dintre aceste declansari ies miscate, atunci cand dezechilibrezi aparatul.

Inginerii japonezi sunt formidabili, designerii lor sunt mai slabi. D-l Y.Maitani nu a lasat urmasi? E-M5 are 3cm grosime in dreapta. Puteau sa ii puna un acumulator Li-Ion mai mare, perpendicular pe body ca la Nex7, sa ai de ce apuca. Cu o mana mai mica, Cosmin si-a luat winder pentru priza mai buna. Mai au de lucru pana la design perfect.

Alte pareri - de la 2 proprietari de E-M5: « Folosesc M5 aproape exclusiv cu vizorul electronic. Cand am facut pe jurnalistul de investigatii, declansam cu degetul mare de la mana stanga pe lcd. Altfel nu vad cum. Priza aia a lui Cosmin o fi smechera, da’ brusc nu mai ai aparat mic, ci unul mare. Imi place asa cum este, cu 20x2 mm de la Panasonic. Cu asta am tras si in Cuba. » Voicu.

« Si eu il folosesc cu vizor electronic, il tin cu dreapta, fac focus cu face detection, daca nu are fata in cadru, face semn. Aparatul e brici. Are hibe, nu ce insiri aici. Astea-s mofturi. » Cosmin.

Am in pregatire si pareri mai concrete /sugestive.


Publicat în 27 septembrie 2012. 6130 vizualizari. 3 comentarii
3 comentarii la "Un mirrorless de top"

Dragos A.
2012 septembrie 28, la ora 09:45:42
http://www.anotherimage.com/?p=2574
A. Pandele
2012 septembrie 28, la ora 10:42:23
Ehei, cu menu-urile ar fi multe de spus. Cam toate aparatele au mari defecte de conceptie. Sa te autofotografiezi, cam stupid, este imediat accesibil, le place tinerilor japonezi.
Ce este important, este foarte greu accesibil, ingropat adanc in menu. In plus, relativ normal era ca menu-ul sa se deschida in locul unde ai umblat ultima data, nu sa cauti mereu.
Gelu Lupas
2012 septembrie 29, la ora 08:07:43
Ce-i aia 20x2 mm e la Panasonic? Să fie obiectivul de 20mm f/1.7 cumva? 20/1.7 e cam leneş, probabil din cauza cursei lungi, iar preţul e cam umflat faţă de momentul lansării, probabil pe fondul cererii. A mers vestea că e un obiectiv bun. 14mm f2.5 se mişcă mult mai bine, doar că deşi e corectat din soft deformează aproape la fel ca un 24mm pe format întreg.
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » septembrie 2023  (0)
   » august 2023  (0)
   » iulie 2023  (0)
   » iunie 2023  (0)
   » mai 2023  (0)
   » aprilie 2023  (0)
   » toata arhiva

rss