en en | ro ro

Cel mai important targ fotografic european este Luna Fotografiei de la Paris, din noiembrie. Cu aceasta ocazie se vad – si se comercializeaza zeci de mii de fotografii, cu epicentrul la Grand Palais, intre 15 si 18 noiembrie. Ce mai e nou in domeniu ?

“Arta Contemporana” s-a vindut mai bine decat “Fotografia Clasica”. Daca pictura e o activitate privata, in care esti singur, iar cinematografia este una publica, poti lucra doar in echipa, fotografia pare asezata intre cele doua – e de parere D.Lynch, regizor si invitat.

Limitarea numarului tirajelor unei fotografii a fost o gaselnita a galeriilor, nu a autorilor. Ca sa ii asigure pe cumparatori de valoarea obiectului de arta cumparat. La contemporani este de rigoare numerotarea obligatorie. In cate exemplare: trei, sase, unsprezece, treizeci?

Cu cat mai putine, cu atat mai scumpe. Sa precizam, numai stele sigure de cota, gen A.Gursky sau C.Sherman isi permit sa faca 3-6 exemplare la preturi exorbitante. Oricum, seriile peste 10 numere sunt rar epuizate. Legea franceza da limita superioara a seriei de lucrari: cifra 30. Daca nu, TVA sare de la 5% /opere de arta/ – la 19% /produse industriale.

Atat de mult s-a incetatenit obiceiul de a cumpara exemplare numerotate, incat fotografii ale unor autori clasici au dificultati la vanzare. Nu sunt numerotate... 


Publicat în 18 noiembrie 2012. 4257 vizualizari. 0 comentarii
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   septembrie 2021  (0)
   august 2021  (1)
   iulie 2021  (0)
   iunie 2021  (0)
   mai 2021  (1)
   aprilie 2021  (3)
   » toata arhiva

rss