en en | ro ro

Ce preferati, fair-play sau vendetta? In intrecerile sportive, participantii concureaza corect. Daca incalca regulile si se comporta nesportiv vor fi sanctionati. Cei care se tem sa fie intrecuti, apeleaza la mijloace nepermise. Nu isi atrag admiratori in acest mod.

Spania a castigat clar Euro 2012. Comentatorii sportivi au remarcat progresul sportiv al spaniolilor de la Constitutia din 1976. La retragerea sa, dictatorul Franco l-a rechemat pe regele Juan Carlos. Mare sportiv, acesta a insistat. In constitutie scrie ca guvernul, statul trebuie sa asigure conditii de viata din ce in ce mai buna cetatenilor. Si posibilitati de a face sport pentru toti. Iata ca in toate sporturile, spaniolii au obtinut mari succese.

R.Nadal la tenis, F.Allonso in auto F1, atletism, handbal, baschet, motociclism. De fotbal ce sa mai zic. Inaltimea medie a spaniolilor a crescut cu 10cm in aceasta perioada. Cei care fac sport sunt mai sanatosi, mai bine pregatiti moral-volitiv decat acei care nu fac.

Noi cu sportul stam mai slab. Dar nu numai. Partidele politice concureaza la o pozitie din care sa isi aplice programul. Cele concurente respecta regulile democratiei. Au si domni printre ei.

Daca sunt doar golanasi, ridica stindardul „luptei”. Democratia se construieste incet, pastrand echilibrul intre puterile din stat, cu punti de cooperare si negociere. Concurenta cu fair-play duce la progres. Avocatul Poporului /Ombudsman, o institutie de inspiratie suedeza, mentine echilibre in situatii limita. Are obligatia sa stopeze decizii ilegale ale Guvernului.

Daca il dai afara, ca sa poti da Ordonante de Urgenta anticonstitutionale, situatia devine grava. Iata reactii internationale la evenimentele precipitate local.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/de-ce-a-reactionat-occidentul-atat-de-dur-la-suspendarea-presedintelui-269895.html#top_articol

Calitatea umana a personajelor e edificatoare. Cititi biografia d-lui Zgonea, sculer-matriter cu 2-3 masterate facute intr-un an. Senatorul C.Voicu, condamnat definitiv la 5 ani, a votat suspendarea.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/ce-a-ajuns-romania-nasul-mafiei-din-justitie-il-concediaza-pe-basescu-991225.html

Democratia nu se transeaza in 3 zile, prin executia celor ce nu fac parte din partidele la putere. Acei ce vor sa isi puna „dusmanul cu botul pe labe” aduc necazuri. Raspandesc ura. Romania a devenit o tara nesigura pentru afaceri. Multumim USL !

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/luni-romania-a-ajuns-in-carantina-financiara-168893.html

Puterea a creat un precedent care se va intoarce, mai devreme sau mai tarziu, impotriva ei.

http://hydepark.ro/articol/articol/ii-va-lovi-precedentul-pentru-ca-lordul-avea-dreptate-si-lupii-ataca-in-haita-961.html

Pretinzand ca sunt obstructionati, obtin mai multa putere de care sa profite. Vor cadea de sus... „Fericiti facatorii de pace” – spune a 7-a fericire crestina

Institutiile statului functioneaza cu oameni. Fata de oamenii din partide, obedienti, fara plan, care actioneaza post-reactiv, mereu in urma, profesionistii in domeniu obtin oricand rezultate mai bune. Cand acestia sunt stresati, amenintati, institutiile merg mai prost.

Partidele care promit razbunari prin platforma nu ar trebui votate.

Sunt conduse de refulati sau excroci care spera sa profite capitalizand necazurile unei parti a populatiei neinformate, incantata de ideea sa ii moara si capra vecinului.

Si in fotografie ar fi bine sa vedem mai multa cooperare si fair play intre lideri.

Incep JO 2012 de la Londra. Pentru pasionati de sport, Reuters are idei noi:

http://blogs.reuters.com/photographers-blog/2012/07/04/robo-cams-go-for-olympic-gold/


Publicat în 09 iulie 2012. 5963 vizualizari. 0 comentarii
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » martie 2024  (0)
   » februarie 2024  (0)
   » ianuarie 2024  (0)
   » decembrie 2023  (0)
   » noiembrie 2023  (0)
   » octombrie 2023  (0)
   » toata arhiva

rss