en en | ro ro

Cresterea economica a tarii nostre din ultimii 20 de ani este greu de contestat.

Dar fericirea este data si de raportul dintre sperante si realizari. Cei fara sperante sunt relativ multumiti cu ce au. Si mai nefericiti sunt acei cu vise exagerate, neimplinite. Criza mondiala a avut efecte perverse la noi. Conducatorii inepti nu au anticipat nimic. Bancile ofereau credite. Oameni neinformati au luat credite pe care nu le pot plati.

Saracia din Romania este cea mai generalizata din UE, desi nu cea mai dramatica din Europa. Criza nu a lovit amarnic un numar redus de oameni, cu pierderea locurilor de munca. Dar afectează vizibil viata majoritatii a populatiei, prin scăderea veniturilor tuturor. S-a generalizat starea negativa de spirit, la randul ei factor generator de criza.

Societatile au imprumuturi care si-au schimbat conditiile. Bancile au retras fondurile in tara de bastina, scotand capitalul din tara. Totul a fost blocat. Incasarile la bugetul de stat au scazut dramatic. Un Guvern plin de incapabili a adoptat scenarii aberante si curbe de sacrificii.

Dar nu s-a atins de afacerile murdare, de unde apar comisioane.

Confundand efect si cauza, oameni simpli si neinformati, acum cu venituri insuficiente, regreta comunismul si pe Ceausescu. Mari ziare occidentale au remarcat asta.

http://news.yahoo.com/s/ap/20110118/ap_on_re_eu/eu_romania_communist_nostalgia

Romania apare guvernată anapoda de o clasa politică meschină, imuna la schimbarile politice si morale. Si asta e adevarat. Iar dezvoltarea tarii s-a facut in pofida, nu gratie ei.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-est-europenilor-li-s-a-urat-cu-binele-917273.html

Lipsa de responsabilitate pare generalizata, de la politica pana la justitie

http://www.jurnalul.ro/stiri/observator/platim-toti-dar-nu-raspunde-nimeni-pentru-procesele-pierdute-la-cedo-565167.html

« Acesti romani sunt admirabil dezorganizati », telegrafia generalul Berthelot in 1916.


Publicat în 18 ianuarie 2011. 5580 vizualizari. 1 comentariu
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   septembrie 2022  (0)
   august 2022  (0)
   iulie 2022  (0)
   iunie 2022  (0)
   mai 2022  (0)
   aprilie 2022  (0)
   » toata arhiva