Zapada abundenta este spulberata de vant. Si departe de Troia, apar troiene. Totul este acoperit de zapada, mai ales drumurile. Fiecare se descurca cum poate.

Oamenii circula greu la serviciu, copii ajung greu la scoala. Sau se bucura de 2-3 zile de vacanta. Edilii nu isi respecta promisiunile - si oricum le este mai usor sa inchida scolile. Specialistii in sifonarea banilor de deszapezire isi freaca mainile de bucurie. Mai vor bani in plus. Se prefac ca fac treaba plimband utilaje mici si ineficiente, doar sa apara la TV.

In oras, circulatia este aproape amortita. « Noroc » cu 4x4 care parcheaza pe linia de troleibuz, tramvai, in statii. Cu cat sunt mai mari isi aleg locuri mai « inovatoare ». Cu imatriculari prin Ilfov, Ialomita, sau Vaslui. Desi sunt destui mitocani in Bucuresti. De ce cu numere If, Il, Vs ? Acolo nu se respecta legile de circulatie, « daca o ai mare ».

Oamenii gospodari isi cumpara utilaje specializate si inlatura cu ele zapada pe suprafete mari.

Pentru fotografii pe viscol sa luam cateva prevederi minime : corectie a expunerii in jur de +1,0 EV ; Timpi de expunere intre 1/80 si 1/250 redau miscarea fulgilor de zapada. La viteze mai rapide acestia apar ca mici puncte albe.

Efectele de viscol se vad mai bine pe un fond inchis, interesant.


Parasolarul este util, filtrele incurca. Am vazut si condens intre filtru si lentila frontala.


Publicat în 03 februarie 2014. 4991 vizualizari. 1 comentariu
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   septembrie 2022  (0)
   august 2022  (0)
   iulie 2022  (0)
   iunie 2022  (0)
   mai 2022  (0)
   aprilie 2022  (0)
   » toata arhiva