en en | ro ro

Romania sta cat se poate de prost la calitatea animalelor „politice”. Dar sta inca bine la fauna salbatica. Protejati de arcul muntilor Carpati, de lipsa infrastructurii si interdictia armelor de foc atatia ani pentru populatie, o treime dintre lupii, ursii si rasii din Europa sunt la noi in tara, in relativa siguranta. Dar nu se stie pentru cat timp ?

Carnivorele mari sunt primele victime ale vanatorii, a barconajului si distrugerii padurilor. In multe tari occidentale ele au disparut de secole. Putem spune ca Romania este inca ca o „Arca a lui Noe” a Europei, spune Cristian Lascu, redactor sef NG.Romania.

Asa a aparut ideea proiectului 2012 „Arca lui Noe”.

http://www.f64.ro/blog/2012/05/21/expozitie-foto-arca-lui-noe/

Doar o mana de fotografi este preocupata de wild-life si protejarea speciilor. Silviu Matei, Helmut Ignat, Costas Dumitrescu sunt printre ei. Civilizatia moderna indeparteaza omul de natura. Specula imobiliara a reusit reducerea drastica a spatiilor verzi din Bucuresti.

Acesti factori sunt potrivnice sanatatii noastre. Dar natura are enorma forta de a recupera spatiile abandonate de om. Valea Plangerii, groapa Vacaresti, abandonata de 22 de ani si inundata in timp, a devenit o zona salbatica naturala cu o biodiversitate uluitoare.

Un articol in National Geographic Romania, ilustrat de dl.H.Ignat, trateaza asta :

http://www.natgeo.ro/natura/habitat-conservare/9586

Pentru a o proteja, ea trebuie sa devina rezervatie naturala, chiar intra-urbana. De care sa te apropii cu respect, sa ii cunosti fauna spontana, nu sa o poluezi iresponsabil.

 


Iubitorii Bucurestiului n-ar trebui sa-si precupeteasca eforturile de a sprijini acest proiect. 190 ha ar mari suprafata verde a capitalei, filtrand de praf aerul pe care-l respiram. Ar putea altfel deveni poligon de concurs: cine toarna mai mult beton.

Arca lui Noe - de Sergio Endrigo nu a castigat premiul la San Remo din acel an.

Desi a avut cel mai mare succes de discuri al deceniului. Poate va reusi sa polarizeze si energiile noastre in directii pozitive. Oricum, puteti sa o mai ascultati cu placere, aici:

http://www.youtube.com/watch?hl=ro&v=H8afPDmGJJg


Publicat în 18 mai 2012. 5554 vizualizari. 0 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   august 2020  (0)
   iulie 2020  (0)
   iunie 2020  (0)
   mai 2020  (0)
   aprilie 2020  (1)
   martie 2020  (0)
   » toata arhiva