en en | ro ro

La noi, comunitatea fotografica virtuala cea mai puternica este BadorGood.com. Fotografii afirmati acolo au progresat mult, dar mentalitatile lor nu s-au schimbat destul.

De cand am intrat prima data pe BoG in 2002 m-a frapat atmosfera de superficialitate. Am incercat sa-l conving pe Gicu sa faca ceva. M-am legat de cei mai buni, Bumbutz, Ghetie. I-am dojenit cand faceau si ei rabat la calitate, ne-am si harait. Au plecat si ei de acolo.

In noiembrie 2009, la concursul Fotograful Anului 2009, s-au facut remarcati domnii Sorin Onisor si Helmut Ignat. Primul a primit titlul de Fotograful Anului, pe merit ! Cele 3 premii la fotojurnalism, unde fotografii foarte bune nu s-au clasat, au aratat apetenta unei parti din juriu pentru imagini la moda, cu putina legatura cu etica fotojurnalismului.

La rugamintea Skin, am facut parte din juriul pentru luna octombrie, alaturi de dl.Vl.Eftenie, promitator fotograf si el arhitect. Tema evaziva : fotografie urbana, pozele numeroase, 165 la dimensiune maxima, in spatii de culoare diferite. 2 au inscris poza format Raw /Nef. Timpul a fost scurt, iar criteriile de selectie prea diferite. VE era incantat ca pozele sunt foarte bune tehnic. Eram dezamagit, la interes pozele erau foarte slabe.

Convingerea mea este ca la un concurs, trebuie premiata creativitatea. Fotografiile sa fie proaspete, interesante, atractive si surprinzatoare. Am optat pentru incercari indraznete. Am ales 3, cu 2 rezerve. Mai toate erau facute dupa retete, zise de succes.
Iar dansul cauta reusite corecte. Puncta potrivire in tema, incadrare corecta, compozitie echilibrata, orizont neinclinat, parcurgerea cadrului, preferinte grafice. Aprecia imagini in care autorul specula situatia si gasea calea cunoscuta. De toti.

Imi mentin parerea ca dl.Efetenie are un mare viitor. Dar s-a obisnuit intr-un mediu viciat.

M-ar fi interesat mai mult calea proprie a autorilor, aceea nestiuta de nimeni.

As spune ca curentul principal al fotografiei locale este inca caracterizat de autosuficienta, superficialitate, goana dupa succese cu orice pret.

Si fuga de responsabilitate.

Nu au parasit strategia : "Ieremia cu Oistea in Gard." Urmeaza mode efemere. Nici fotografi de super-talent nu isi pot adapta stilul mai repede de un an. Dupa un an de aparitie, stilul este desuet, la nivel mondial. Fuga dupa succese efemere locale e sortita esecului. Poate are efect la retardati. Nimic nu este mai demodat decat ce a fost la moda acum 2 ani.

La Fotograful Anului 2009, am luat in consideratie fotografii excelente ale lui Sorin Onisor, cele neclasate ! Pentru ca toate juriile din tara au in componenta membri cu aceste tare.

Discutii mai incinse apar la :http://www.oskar.ro/blog.php?id=1052&nr=

si

http://www.oskar.ro/blog.php?id=1053

Sculptorul Henry Moore era intervievat de un critic.

Platea impozit de 1 million Pounds inca din 1977.

http://en.wikipedia.org/wiki/Henry_Moore

A fost intrebat despre tineri englezi cu lucrari promitatoare. A dat 3 nume, aratand mulaje, studii, etc. Criticul impresionat a spus : Credeti ca vor ajunge toti 3 celebritati mondiale ?

Am mari indoieli ca va ajunge vre-unul dintre ei, i-a raspuns HM.
Sunt prea superficiali.


Publicat în 10 noiembrie 2010. 13336 vizualizari. 63 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   septembrie 2022  (0)
   august 2022  (0)
   iulie 2022  (0)
   iunie 2022  (0)
   mai 2022  (0)
   aprilie 2022  (0)
   » toata arhiva