en en | ro ro

In tara avem 4 conflicte importante. Unele sunt mai vizibile, altele mai putin.

1. Pe ecranele TV vedem „Victorioasa” echipa USL inlaturand opozitia din pozitii politice. Si nu numai. Dar asa zisa „aplicare a legii”, totul pe Fast Forward, se face mai degraba prin incalcarea legii, cu Ordonante de Urgenta in probleme constitutionale.

grigorecartianu.ideilibere.ro/22436/o-tara-fara-constitutie/

Politicienii USL se comporta ca o echipa de mardeiasi care vor sa le-o „Traga” celorlalti. Si ei le-au tras-o odata. Cel putin unii. „Da’ noi suntem mai cu mot si le-o tragem la toti.” Multi dintre ei sunt perfect constienti ca au depasit rau limitele. Unora nu le pasa, altii cred ca este ceva temporar. „Luam intai toata puterea, apoi sa vezi democratie.”

Dar in spatele echipei de la putere sunt politicieni corupti. Nici nu se gandesc sa se opreasca vreodata. Vor sa fure – sa profite, fara sa fie prinsi. Nu le place sa fie condamnati.

Legea raspunderii ministeriale duce dosarele inaltilor corupti la comisii prezidentiale. In acest caz, presedintele este aproape o victima colaterala. Ei vor sa ia dosarele si banii.

Nu vreau sa iau partea nimanui. Basescu a promis multe, a facut putine. Sa se duca. A facut ilegalitati ? Sa fie cercetat. Probabil nu a facut incalcari flagrante. Vom vedea.

Al 2-lea conflict e intre statul de drept si acei din puterea imorala. Stiu ei cum functioneaza legal lucrurile, dar nu mai au rabdare sa astepte. Vor sa profite acum, ca sunt lihniti.

Al 3-lea conflict este intre cei de la putere si popor. Puterea politica trebuie exercitata in folosul cetatenilor unei tari, nu in favoarea unei sleahte de parveniti. Asta ne doare mai tare. Trebuie sa ne impotrivim vizibil. Nu mai vrem partide sa se comporte ca PDL. Si-a tolerat coruptii, care l-au si tradat. Desi in ochii electoratului, principala lor vina ar fi ca au taiat din banii angajatilor, reducand din cheltuieli. Exact ce fac acum Spania si Italia.

http://www.adevarul.ro/financiar/business_extern/Riscand_furia_sindicatelor-Italia_reduce_cheltuielile_si_concediaza_bugetari_0_731926841.html

Situatia economica a Greciei s-a deteriorat din cauza politicii clientelare-populiste, desi exercitata intr-un moment economic deosebit de favorabil. Acum situatia este grea. Iar greselile iresponsabile le vom plati scump. Nimeni cu judecata, nu e dispus sa plateasca, si el si urmasii lui, pentru politicieni corupti sau iresponsabili. Avem o constitutie tulbure si debila, croita special. Conducatorii sa poata profita la maximum, fara sa raspunda pentru excesele comise.

De aia nici nu vor sa o schimbe.

www.romanialibera.ro/opinii/editorial/e-timpul-pentru-inca-o-lupta-pentru-libertate-269664.html

In al 4-lea conflict, infractori din puterea politica se confrunta cu puterea judecatoreasca. Acesta este cel mai important pentru ei.  Pentru a scapa de condamnari, au marsat atat de departe. Dar si-au si subapreciat adversarul, nu atat de puternic, pe cat tenace.

Exact asa a fost condamnat A.Nastase. Isi insusise el sute de milioane; a fost condamnat pentru un fapt de coruptie relativ marunt, dovedit cu acte. Tergiversari si incercari de mituire a curtii au cladit Completului de Judecata evidenta vinovatie. A fost condamnat cu 7 voturi din 7.

La circa 30 de ani de la o rasturnare de proportie, justitia inlatura dependenta politica.

Timpul curge in favoarea ei. Si cei din USL se vor duce, daca nu au realizat cele promise. Au facut cumva ilegalitati? Cei cu incalcari flagrante, ar putea fi condamnati. Indraznesc un pronostic.

Pana in 8 ani, lideri ai acestei aventuri "spectaculoase" vor ajunge dupa gratii. Fie acei cu procese de coruptie /delapidare, sau poate cei iresponsabili – si mandri de asta.

Romanii spuneau: „Fiat justitia, pereat mundus”. Sa piara lumea Lor, sa respiram si noi.


Publicat în 07 iulie 2012. 5895 vizualizari. 1 comentariu
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » martie 2024  (0)
   » februarie 2024  (0)
   » ianuarie 2024  (0)
   » decembrie 2023  (2)
   » noiembrie 2023  (0)
   » octombrie 2023  (0)
   » toata arhiva