en en | ro ro

Vad ca se anunta niscai schimbari, dand semne de improspatare.

Apar probleme cu AAFR de limba maghiara.

Odata cu schimbarea conducerii UDMR, pozitia d.l-ui CB s-a intarit. Dansul are fara indoiala merite, dar vrea sa pastreze si fotografia afumata ante 1980. Vicepresedinte care-l conduce pe presedinte este suficient unul. Mihai Moiceanu a parasit AAFR

http://blog.cameramm.ro/2011/03/aafr-la-final/

Am fost printre cei mai vehementi contestatari ai noii AAFR de Oradea, atunci cand masurile lor erau hilare.

http://www.foto-magazin.ro/weblogap/archives/2008/02/noul_asazis_aaf.html

Apoi am incercat sa il ajut pe M.M. la polarizarea unor energii pozitive. Am incercat sa impunem un alt termen de comparatie acolo. Nu am reusit. Asta este. Eforturi sincere de mai imbunatati fotografia locala vor trebui acum altfel dirijate. Nu cred in fotografii asa-zise « Artistice », facute in studio, exact ca prin anii 1920, doar cu alte dotari.

Avem o mare problema locala. Nu exista organizatii care sa grupeze fotografii buni. Sa le ofere garantii, atat lor, de protectie sau suport, dar si clientilor in privinta calitatii.

 

Apar pozitii inovatoare si pe BoG, cel putin din partea organizatorilor.

http://badorgood.com/blog/gserban/post/bog-alt-cadru-213

http://badorgood.com/articole/sfaturi-de-la-editori-ep-1-88/1

Contestate desigur de acei care se tem ca isi pot pierde din privilegii sau importanta. Care nu stiu sa foloseasca argumente si invoca aparitia dictaturii.

In fond, BoG este un club virtual. Si e normal ca acei care il administreaza sa impuna un minim de reguli. Pentru ca lucrurile sa nu degenereze treptat. Si niciodata nu este prea tarziu sa faci pasi in directia buna. Ca ne-am saturat de atatia impostori.

Iata ce imi scrie un excelent fotograf :

« Infernal cat gunoi fotografic este la noi. Site-uri facute de tipi fara nici-o valoare, cursuri tinute de fotografi care au reusit ceva joburi, dar nu cunosc bazele teoriei fotografice. Ca hienele se tot inmultesc si blocarea lor este inexistenta. Ei lucreaza in haite, se apara si se promoveaza unii pe altii. Ma abtin sa ma iau de multi dintre ei. Am facut-o de cateva ori. Si m-am trezit atacat de alti ciudati neica-nimeni-fotografi. »

Daca practicantii pseudo-fotografiei se carteleaza, fac front comun, si cei ce incearca sa promoveze o urma de autenticitate vor trebui sa isi manifeste sprijinul intre ei.


Publicat în 09 martie 2011. 5441 vizualizari. 1 comentariu
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » septembrie 2022  (0)
   » august 2022  (0)
   » iulie 2022  (0)
   » iunie 2022  (0)
   » mai 2022  (0)
   » aprilie 2022  (0)
   » toata arhiva