en en | ro ro

Faza mai grea si plictisitoare a pregatirilor pentru expozitia de la MNAC se apropie de sfarsit. Saptamana trecuta am scanat 400 clisee din 1990, anul cel mai tulbure din istoria noastra. Am scanat mai multe ; apar mai multe detalii decat in poze 11x17cm. Alegerea e mai edificatoare la rezolutie mai mare. Am ramas cu 140, 24 facute pe 13 iunie, dupa prima triere sumara.

Cel mai puternic simbol, folosit atat de revolutionari cat si de anticomunisti, era tricolorul gaurit, cu stema Partidului Comunist inlaturata. Acest simbol a reprezentat Romania in lume, inainte de mineriade. Nu trebuie uitat, la noi a fost prima revolutie, data in direct la TV. Am remarcat ca niciodata acest simbol nu a fost folosit de FSN, PSDR, PSD, sau PRM. Sotia unui amic din Paris, sefa a catedrei de psihologie la Sorbona mi-a explicat simplu :

Ne-am dat seama ca la voi puterea a fost acaparata de fosti comunisti.
Au facut sa dispara simbolul victoriei asupra comunismului, deoarece acesta era simbolul infrangerii lor ! Nu le-a fost greu sa ii convinga si pe altii. Intr-o tara saraca, multi au umblat cu hainele rupte in fund.
Si simbolul gaurii a fost respins, ca ceva injositor.
O mare greseala !
Dar titlul de Golan, vizibil negativ, a fost arborat cu mandrie de academicieni si ambasadori.

Tricolorul cu gaura, simbolizand inlaturarea comunismului fals, importat, avea nobletea lui. Ar fi fost un brand de tara incomparabil mai bun ca tampeniile enuntate de Specialisti pana acum.

Cand faci marketing de imagine, oferi ceva deosebit, dar credibil, nu scorneli convenabile.

Publicat în 21 august 2007. 3429 vizualizari. 0 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   octombrie 2020  (1)
   septembrie 2020  (0)
   august 2020  (0)
   iulie 2020  (0)
   iunie 2020  (0)
   mai 2020  (0)
   » toata arhiva