en en | ro ro

Decret, decretat de cretin. Era tara plina de Ctitorii Maiestre.
Dar Mareata industrie producea mai degraba la nivel de rebut, o fabrica mai falimentara decat alta. Facute dupa Indicatii Pretioase, fabricile si uzinele aveau profit minim. Dupa criza energiei au devenit pacostea economiei. In urma politicii Geniului din Carpati si a echipei de aplaudaci, Romania a intrat in incetare de plati, termen care indica intrarea in faliment a unei tari, in 1980. Fabricatia unui produs, care putea fi vandut la 100 lei, costa deseori peste 200 lei.

http://www.sfin.ro/articol_10097/sfidarea_pietei_am_platit-o_scump.html

Articolul se refera si la ineptiile facute in continuare de acestia. O vorba spunea : Realitatea nu conteaza ! Traim pentru a raporta. Iar reusitele nu au fost meritul Conducatorului (der Fuhrer) ci ale oamenilor implicati. Nimic nu este perfect ; orice admite un termen de comparatie. Dar mare parte dintre ele sunt de proasta calitate si /sau au fost obtinute cu eforturi exagerate.

Ati auzit gluma : Argesul se varsa in Dunare si Dambovita in metrou ! Chiar asa.
Dambovitza este sifonata peste metrou, ca la closet. Prin caseta sifonata trec copaci intregi, primavara. A fost garantata 6 ani si lucrarea are deja 24. Un accident grav e oricand posibil. Lacul Morii, care a redus inundatiile periodice, a fost propus cu 3 bazine, la nivele diferite. I s-a parut scump. A dispus sa fie un singur baraj. De o calitate, vom vedea cat de sigura, la seism.

Ca arhitect, am invatat sa fac proiecte, sa le pun in practica. Si sa le apreciez pe ale altora. Ce parere aveti despre clasa politica actuala ? Cunoasteti vre-un proiect major, pus in practica ? Nu cunosc. Cheltuirea de fonduri europene (35 Miliarde Euro) presupune programe detailate si eficace. Doar acestea pot aduce fonduri structurale. Am incercat sa pornesc un proiect in cascada, dar nu am reusit sa antrenez autoritatile : VIP-uri locale solicitau avantaje directe !

Psihologia. Toate popoarele au un procent mic de oameni de seama si de uscaturi. Romanii nu fac exceptie. In 50 ani de dictatura, selectia artificiala a celor lipsiti de caracter a schimbat proportia. Romania e remarcabila prin procentul alesilor de proasta calitate, promovati sa ne reprezinte. Care au cucerit zonele puterii si acum se sustin reciproc.

Mediul de viata : o tara minunata, pacat ca e locuita, nota un calator francez prin 1828. Am distrus, din prostie, zonele umede, lacuri si balti, in numele progresului. Au fost taiate padurile. Au schimbat clima, dezertificand tara. Omul de zapada, odata curent iarna, a disparut. Ploile sunt mai rare. Agricultura are nevoie de conditii propice, de capital si de stabilitate.
Speculantii paraziteaza si sugruma o patura prea slaba de agricultori, care nu ii poate sustine.

Desi e decedat de 19 ani, nu mai terminam de platit facturi lasate de Marele Car(m /p)aci. Banii sunt dijmuiti de fosti activisti si securisti cu rang inferior, intrati in politica cu relatii si apetit de rechini, cu viloaie si termopane chinezesti prin zona Zambaccian.

Exista un termen limita. Inainte de 2017, poate din 2015, intram in zona euro. Vor apare in tara firmele mici europene. Concurenta reala ne va curata in buna masura de rechinii securitatii.

Publicat în 25 august 2008. 5372 vizualizari. 0 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » aprilie 2024  (0)
   » martie 2024  (0)
   » februarie 2024  (0)
   » ianuarie 2024  (0)
   » decembrie 2023  (2)
   » noiembrie 2023  (0)
   » toata arhiva