Pepenele este cel mai ieftin si sanatos suc de fructe, prezentat intr-un ambalaj natural.
http://www.terapii-naturiste.com/retete/cure/cura_pepene_rosu.htm
Am fost la Urziceni cu treaba. Sotia m-a deturnat catre piata, pe care a devalizat-o. Am cumparat si unicul pepene copt din piata. La 14 kg e chiar bun. Dat dupa grosimea cojii, 3 cm la vrej si 3mm la floare, ar fi fost si mai bun peste 2 saptamani. Ar fi depasit 20kg. Mai scadea si pretul la kg, intre timp. Sanatate curata, pe la 2 kg /zi, la pranz. E mai putin recomandat seara, fiind prea diuretic, nu te lasa sa dormi.
Pepenii rosii cei mai buni sunt de Braila si Dabuleni, zic initiatii. Lubenita, le zic zarzavagii recalificati. Mama numea lubenite doar pe cei lungi cu dungi, de Arad. Celor verzi le zicea pepeni de bostana.
In anul cu seceta, 46 parca, mi s-a spus ca erau si pepeni peste 30kg. Si un diabetic poate manca oricat pepene rosu, care nu are zahar ci fructoza.
Dar cei mai fini pepeni sunt cei galbeni.
Imi plac turkestanii zemosi de Baragan si Dobrogea.
Nu va puteti imagina, daca nu ati incercat, ce bine merg, intotdeauna la fix.
Se poate degusta de la micul dejun pana la desertul de seara.
Este foarte potrivit si in combinatii, de la salata, la inghetata. De exemplu :
http://www.retetazilei.ro/Retete/Salate/Salata-cu-jambon-de-Parma-si-pepene-galben.html
Sufletele sensibile care prefera muskmelons, cantaloupe de NY, ar trebui sa se abtina. Pofta buna, oricum !
Iata si o veste mai putin buna pentru entuziastii amatori :
http://www.jurnalul.ro/articole/129227/china--carnea-de-ciine-iese-din-meniurile-de-la-olimpiada.-cea-de-magar-ramine