Un sat de pescari, reputat de o mie de ani, s-a adaptat la conditiile moderne fara sa isi schimbe traditiile.
Cand intri in localitate, te intampina Vieux Bassin, portul vechi, cu case vechi insiruite. Un fel de Lipscani P+4, insa viu si avand un port in mijoc.
Toate locurile sunt mai frumoase decat arata in poze.
http://www.ot-honfleur.fr/Phototheque,15,0,25.html
Pentru fotografi, succesul locului si supraabundenta de turisti este impediment. Am stat cateva ore, intr-un week-end de 5 zile, cu vreme splendida la Atlantic, cand ploua pe Coasta de azur. In 3 ore, mica localitate s-a umplut de parizieni, veniti cu decapotabile si motoare mamut.
Atractiile sunt multe si variate. Cei cu ficat in buna stare pot manca bunatati cu origini marine. Honfleur este un loc unde ar trebui sa ajungi, ca sa degusti fructe de mare sau arta.
Marinarii, dar si pescarii din Honfleur sunt renumiti de 9 secole.
Ideal ar fi sa stai 3 zile, hors saison. Dar costul cazarii nu este de glumit.
Locuri cu nume au preturi prohibitive. Si pensiunile au costuri mari, pe o camera dubla cereau 130 Euro pe zi, cladirea era din secolul 15.