en en | ro ro

Prin anii 1980, am fost oprit de mai multe ori de militie. Iata ca m-a oprit politia, desi nu este interzisa fotografia. Eram la ora 18h in ianuarie. Cladirea de vizavi avea o lumina interesanta in amurgul tarziu. Am scos aparatul si am facut o declansare. 2 agenti de circulatie m-au incadrat. S-o fi mutat cumva dl. Ministru Blaga ? Un superior le-a cerut sa raporteze daca sunt fotografiate Obiectivele.

amurg%20cu%20belea.jpg

Ambii jucau in rolul marelui vanator de spioni. Destul de politicosi, dar usor agresivi, speriati de responsabilitate, s-au prezentat : Sunt agent de circulatie 02267 (sper corect). Nu v-am Retinut numele ! I l-am dat. Va rog, prezentati si actele la control. Eram pe trotuar, fara masina si nu trecusem pe rosu.
Baieti, nu faceti exces de zel. Nu vedeti, pozez lumina de seara, nu casa ? Daca voiam sa iasa cladirea, reveneam ziua, cand este de zece mii de ori mai multa lumina.
Cu aparatul in geanta cu geam fumuriu si declansator in maner, te opresti din 10 in 10m, pui geanta jos si declansezi. Nici nu le da prin gand ca faci fotografii. S-au pozat obiective militare, prin 1970, cu Hasselblad motor in sac blimp.
Dar baietii nu s-au lasat, pana cand nu mi-au notat datele. Intra in atributiunile noastre !
I-auzi, nu m-am putut abtine, aveti si norma la SRI ? Bietii agenti de circulatie fac exces de zel cu Spionii, care pozeaza lumini de sarbatori.
Cand poti descarca contracost, de pe internet, fisiere 3D cu precizia sub 3cm.

In august 1972, impreuna cu un prieten, am facut o croaziera cu barca cu vele, de la Isaccea la 2 Mai, traversand toata Delta si lacul Razelm. Am folosit harti turistice ultra aproximative.
La institutul de proiectare Tulcea, am vazut o harta mare, mai veche, cu Delta. Am notat ceva pe o harta mica. Nu, nu ! E Strict secreta, strigau cei de la cadastru ! Aveam tren de intoarcere la ora 23. In gara, am intrat in vorba cu 2 tineri finlandezi. Venisera sa pozeze pasari. M-au intrebat cum sa ajunga la Uzlina. Au scos o harta a Deltei in finlandeza, cartata NASA, mai precisa decat cea secreta, vazuta pe perete cu 2 ore in urma. Si eram in 1981.
Unor sefi din politie, le-a ramas ceasul in urma cu 25 de ani.
In prevederile noului cod rutier, gesturile obscene sunt penalizate maxim, 9-20 puncte. Sunt curios cum ar proba acuzatia ? Intrarea pe drum cu acces interzis, pe contrasens, e penalizata 2 puncte, iar trecerea pe rosu cu 4 puncte ! Un gest cat 5 treceri pe rosu, destul de simpatic.

Si directorii din ministere, cu lefuri ametitoare, concep legi contrare prevederilor europene. Ca taxele de salubrizare de la granite, tescherea cu bani albi, pentru baroni locali. Si nu numai.

Publicat în 18 ianuarie 2007. 3416 vizualizari. 0 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   octombrie 2020  (1)
   septembrie 2020  (0)
   august 2020  (0)
   iulie 2020  (0)
   iunie 2020  (0)
   mai 2020  (0)
   » toata arhiva