en en | ro ro

O veche gluma simpatica povestea despre ilegalistii sovietici si Inalta lor cultura :
Alexei Alexeevici, spicialist cu armele, si Mihail Mihailovici, spicialist cu manifestele, activisti de baza din vremea Revolutiei, se duc sa il viziteze pe Denis Denisovici, spicialistul cu deraierile, in gubernia Tula. Merg cei 2 Eroi ai Uniunii Sovietice cu avionul pana la cap, iau rata, mai merg 2 zile. Ajung in prag de inserare la cantonul unde locuia amicul Denis Denisovici.
Bat la usa. Cine-i, sunt inarmat ! Oameni buni, prieteni vechi. Dar cine ? Alexei Alexeevici si eu, Mihail Mihailovici. Aha, spicialistii cu armele si cu manifestele. Pai am venit sa te vizitam, pe dumneata, Denis Denisovici, spicialistul nostru cu deraierile. Infine, le deschide.

Dupa atata vreme, normal ca avea nevoie de informatzii la zi.
Si Boris Borisovici, ce mai face ? Nu mai e, s-a dus pe ceea lume.
Dar Konstantin Konstantinovici ? Si el s-a savarsit din viata.
Si seful nostru, cel cu fruntea inalta si ochi luminosi ? Cine, Vladimir Ilici (Lenin) ? S-a dus si el.
Dar georgianul ala rau, cu mustatza mare ? Cine, Iosif Visarionovici (Stalin) ? Si el, saracul. Ce baiat Bun. Si baietzii, ce mai fac baietzii ? Pai s-au prapadit totzi, noi 3 am mai ramas. Bine si revolutia, revolutia o sa reuseasca, pana la urma ?

D'apai cum ! Revolutzia a reusit ! De 63 de ani a reusit ! Totul merge de minune.
Cum se poate ? Si mie nimeni nu mi-a spus nimic ! Eu continuam activitatea !

Daca in URSS deraierile continuau si in 1980, la noi in tara si acum continua activitatea. Din vremea navalirilor barbare, obisnuiti sa parjoleasca holdele si sa otraveasca fantanile, unii inca nu au aflat de sfarsitul evului mediu, de care apartin. In vremea razboiului, incompetenta era interpretata drept sabotare a industriei de razboi, in favoarea Marelui frate de la Rasarit, URSS. Distrugerea elitelor, facuta sistematic in comunism, a dereglat tot, industrializarea fortata a poluat enorm si agricultura hiper-intesiva, prosteasca, a dezertificat tara.

Cand merg intr-un loc, unde imi face placere, ma gandesc cu drag sa revin acolo. Dar cei mai mari dusmani ai tarii, romanii de proasta calitate, se comporta ca detasamentele de gherila in retragere, distrugand tot in spatele lor. Dupa ei potopul. Ei fac ce vor. Nu le pasa de nimic. Isi arunca gunoaiele peste tot, in mormane mari.

gunoi%20la%20Balea%20Lac.jpg

Mai dau foc la cate o padure, poate au avut chef de un gratar.
Mai dau foc la miristi, ca doar nu sunt prosti, sa sape terenul.
Democratia este rastalmacita. Abuzul este asimilat normalitatii. Ei fac tot ce vor ei. Arunca gunoiul la tine in curte si daca nu iti convine, taci, sau vrei sa iti inmoaie oasele. Molozul este aruncat in rauri, cu basculante de 20 tone, direct de pe pod.Se construiesc casoaie prea mari pe terenuri, cu calcane spre 3 vecini. Sa ii invete minte.

Si alesii nostrii de proasta calitate, la fel ca unii votanti, pe care ii reprezinta, continua activitatea : parjolesc holdele si otravesc fantanile.
Sa isi poate face de cap, in tara Lor. In care noi ii deranjam.

Publicat în 15 august 2007. 5859 vizualizari. 0 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » aprilie 2024  (0)
   » martie 2024  (0)
   » februarie 2024  (0)
   » ianuarie 2024  (0)
   » decembrie 2023  (2)
   » noiembrie 2023  (0)
   » toata arhiva