en en | ro ro

Stefan cel Mare cu moldovenii lui a invins oastea polona in 1487. Localitatea Dumbrava Rosie, de langa padurea de stejari din apropiere de Cotnari, judet Iasi, si-ar datora numele victoriei repurtate aici de Stefan impotriva navalitorilor. Vasile Alecsandri a scris Dumbrava Rosie, poem cu lupta contra regelui Polon. Dupa victorie, ostasii lesi au fost injugati la pluguri, sa are locul ce a devenit dumbrava rosie, padurea sangelui.

Stau pe strada Dumbrava Rosie, o strada micuta, paralela cu bulevardul Dacia.
Are 400m, intre strada Icoanei si Piata Gradina Icoanei. O treime dintre casele ei, datand din secolul 19, sunt listate ca monumente istorice. Multe au fost cumparate, restaurate, renovate. In capatul ei dinspre centru, la piata Cantacuzino, e unul din cele mai selecte restaurante din Bucuresti, Balt-Hazar. Un angajat te impiedica daca vrei sa faci poze cu el.

Balt-Hazar.jpg

Se mananca foarte bine, iar servicul este remarcabil. Drept, nici pretzurile nu sunt mici. Cand plimb catzelul ma uit cu placere la casa cu lumini discrete, la terasa cu clienti vorbaretzi, partial acoperita de masinile scumpe parcate acolo. Mercedes, BMW sau Lexus sunt banale. Acum cateva luni erau parcate alaturi 4 automobile deosebite.
Bineinteles cand nu aveam aparatul la mine. Toate 4 erau nou-noute, cu numar de Bucuresti. 2 Hummer super-gabarit, unul mai inalt, verde-galben si altul mai lat, negru cu accesoriile cromate. Intre ele 2 masini mai Modeste : Bentley negru si Rolls Royce culoare visina putreda.

In piata Spaniei, la 2 pasi, era cel mai frumos arbore din sector.

Spaniei-castan-ros.jpg

castan-lapovita.jpg

Castan-luna.jpg

Un castan mare rotat, care isi schimba culoarea dupa anotimp. A fost taiat stupid acum 2 ani si toti cei din cartier il regreta.

Publicat în 18 august 2005. 4380 vizualizari. 0 comentarii

Adauga comentariu
*
*
*
campurile marcate cu (*) sunt obligatorii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   septembrie 2019  (0)
   august 2019  (0)
   iulie 2019  (0)
   iunie 2019  (0)
   mai 2019  (0)
   aprilie 2019  (0)
   » toata arhiva