en en | ro ro

Bence Mate este un fotograf de natura /wild-life de mare succes.

http://www.telegraph.co.uk/earth/earthpicturegalleries/9285156/Bence-Mate-the-invisible-wildlife-photographer.html

Tanarul maghiar e pasionat si perseverent cu idei indraznete. Si mijloace de a le realiza. Specializat in pasari, din 2010 este cotat printre varfurile mondiale in domeniu. Ideea sa de succes a fost sa amenajeze un real «studio fotografic» intr-o rezervatie naturala. In rezervatie salbaticiunile sunt linistite ; nimic nu le deranjeaza. S-au obisnuit cu prezente umane care nu le fac nimic rau, poate chiar le asigura o hrana mai imbelsugata.

Primul refugiu l-a realizat in Kiskunság National park. Mai are unul gata in Costa-Rica.

Doreste sa faca altele in Africa si Brazilia. Mai ales in conditii dificile, iarna sau noaptea, un refugiu modern amenajat asigura cu totul altfel de conditii.

Work-shopurile sale in domeniu sunt luate cu asalt de americani si britanici. A avut 2 si in Delta Dunarii. Site-ul sau este : www.msatebence.hu/

Iata cateva imagini care ii arata evolutia demersului.


Cele 5 sunt din ani consecutivi; ultima e premiata in 2014.

Pe vremea «abuziv impuscatului», tara era plina de cabane de vanatoare prezidentiale. La care se hraneau ursi cu starv la ore fixe. Si se gatea in fiecare sfarsit de saptamana pentru zeci de persoane ; poate vine «Marele Carmaci». Dupa disparitia lui NC, cine stie ce s-o fi intamplat cu ele. Mai ales dupa «reprofilarea» lui A.N, mentorul lui Ponta. Vad ca fii de nomenclaturisti romani n-au idei lucrative legate de protectia si fotografia naturii. 


Publicat în 31 octombrie 2014. 5792 vizualizari. 1 comentariu
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   iulie 2024  (0)
   iunie 2024  (0)
   mai 2024  (0)
   aprilie 2024  (0)
   martie 2024  (0)
   februarie 2024  (0)
   » toata arhiva