en en | ro ro

Fotografii, mai ales acei profesionisti, folosesc un sistem fotografic performant. La drum e mai avantajos sa utilizeze sisteme cu captor si obiective mai mici, au realizat de curand.

Mica escapada la Istanbul cu OM-D 5 mi-a permis sa descopar sistemul 4/3 mirrorless Oly, cu avantajele si neajunsurile sale. Desi promitator, mai are imperfectiuni.

Bateria este dezamagitoare, imi ajungea la 210 declansari. Nu este normal sa folosesti 3 baterii pe zi la uz maxim. Si daca ar fi normal, chargerul ar trebui sa incarce 2. La Dslr platesti sistemul de vizare, ai obiective mari, dar vizezi optic, nu consumi curent. Vizarile – si Evf si Lcd – pe OM-D5 sunt energofage. Sunt decis sa cumpar un model Olympus, numai cu baterie corespunzatoare, putin mai mare, preferabil amplasata perpendicular pe corpul aparatului, ca la Nex 7. Asa ar permite si priza mult mai buna cu mana dreapta.

Am avut cu mine O-M5 cu kit 12-50/ f:3,5-6,3. Am imprumutat 20mm Pana f:1,7. Normal, cine foloseste doar acest sistem are la el 2-3 obiective. Surprinzator insa, schimbarea obiectivelor este mai incomoda ca la Nikon /Canon. Relativ mici, cele 2 obiective, cel pe care il scoti si cel pe care vrei sa il pui + capacul, te incurca. Se lovesc intre ele in geanta.

Un capac dublu fata la fundul obiectivului, cum are Leitz, ar simplifica mult: 2 obiective scurte unite devin ca unul mai lung. Scoti obiectivul dorit si fixezi obiectivul scos.

Pana la urma si flashul va trebui sa fie direct pe aparat. Ai lumina de umplere la tine, sau flash commander, nu mai ai grija de 3 piese usor de pierdut, scoase la montarea lui.

Am scris in FotoMagazin, “Tendinte si preferinte” in febr.2003.

http://www.foto-magazin.ro/despre-fotografie_open.php?art=despre-fotografie_tendinte.php

Eram optimist privind datele, dar tendintele remarcate erau corecte. Si altii au probleme sa inchege sisteme la mici dimensiuni. Dezamagirea unor proprietari Nikon apare aici. Asteapta de (prea) mult timp completarea sistemelor Dx, sau macar Cx.

http://www.bythom.com/stateofdx2012.htm

D4 si D800 or fi ele exceptionale, reprezinta un mic procent in valorile de vanzare. Am un D800, de care sunt incantat. Nu este un aparat de luat in vacanta. D5100 nu m-a convins, desi parea interesant – e tot prea mare, suporta doar obiective AFS, etc. 


Publicat în 12 octombrie 2012. 6510 vizualizari. 2 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   septembrie 2023  (0)
   august 2023  (0)
   iulie 2023  (0)
   iunie 2023  (0)
   mai 2023  (0)
   aprilie 2023  (0)
   » toata arhiva