en en | ro ro

Stanislas Wawrinka este printre cei mai eleganti jucatori. In afara de calitati inerente, cel mai bun rever, servicii greu de returnat sau voleuri imparabile, Stan se comporta ca un gentlemen, este singurul jucator de varf care isi aplauda adversarul la reusite deosebite.

De 20 ani nu s-a mai intamplat ca un outsider sa castige un titlu de Grand-slam, invingand pe parcurs si numarul 1 si pe numarul 2 din clasamentul mondial. A ajuns primul jucator elvetian pe tablou. R.Federer ocupa aceasta « functie » de 15 ani.

Ce o fi vrand asta de la noi, « marii fotografi », cu tenisul lui ?

Despre ce ati vrea sa scrie cineva cu legitimatie de ziarist de sport, neintrerupt din 1969.

Nadal era mare favorit in finala; castigase cele 12 meciuri anterioare cu Wawrinka. Care nu reusise, pana acum, sa-i ia vre-un set. Adevarat, Nadal avea dureri. Se fortase din meciul in semifinala cu Roger F., deja citat mai sus.

Pe tatuajul lui Stan scrie : « Ai incercat vreodată. N-ai reusit niciodată. Nu contează. Incearca din nou. Esuează din nou. Persevereaza. » /Samuel Beckett

A incercat de 36 ori, fara succes, la turnee de mare slem. Iar azi a reusit.

Cu premiul de 2,65 milioane $ australieni /1,68 mil.Eu poate cumpara cateva Ferrari sau mai multe camioane cu aparate fotografice de top… Eleganta i-a fost rasplatita, dar si tenacitatea.


Publicat în 26 ianuarie 2014. 3046 vizualizari. 0 comentarii

Adauga comentariu
*
*
*
campurile marcate cu (*) sunt obligatorii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   septembrie 2019  (0)
   august 2019  (0)
   iulie 2019  (0)
   iunie 2019  (0)
   mai 2019  (0)
   aprilie 2019  (0)
   » toata arhiva