en en | ro ro

Lee Miller s-a nascut in 1907. A devenit super-model de moda Vogue din 1927. Nu va insir viata ei, mai exact vietile ei, cum spune fiul sau. Le puteti gasi aici :

http://en.wikipedia.org/wiki/Lee_Miller

In 1929 s-a mutat la Paris, capitala artei de avangarda, devenind muza suprarealismului.

http://www.netcomuk.co.uk/~lenin/Lee_Miller_jc.html

Intr-o carte mai veche, Man Ray ii lista principale calitati : Singurul meu discipol care pune in practica exact cele spuse. Si se dezbraca repede. Desi mai cunoscuta pentru fotografiile in care apare dansa, facute de super-asi ca : Man Ray, Edward Steichen, Heuningen-Heune, Lee Miller ca femeie de succes, a realizat visul supermodelelor.

A avut o viata plina. Nu a ratat nimic, la propriu si la figurat, moda, jet-set, barbati, pictori, dar si fotografie. Pana si lista prietenilor sai este socanta unui om de cultura. A fost si fotograf in razboi. Reprezenta Vogue, alaturi de D.Sherman de la Life. Fotografiile ei, spalandu-se in cada lui Adolf HitIer, au confirmat sfarsitul razboiului.

 

Si cele spuse de Man Ray. Gasiti fotografiile dansei aici :

http://www.leemiller.co.uk/virtualexhbframe.aspx

Prin anii 1938 si 1945 vizita si facea fotografii in Romania. Cu search, putem gasi mai multe fotografii ale ei de atunci, la noi in tara. A avut lucrari expuse in « The Family of Man », cea mai celebra expozitie de fotografie din toate timpurile, expusa de Steichen la MOMA. Daca cumva nu o stiti, merita sa aruncati o privire :

http://www.family-of-man.public.lu/visite-virtuelle/index.html

In 2007, la centenarul ei, mari expozitii au celebrat-o in toata lumea.

http://www.guardian.co.uk/arts/video/2007/sep/15/lee.miller

Fiul doamnei, dl.Anthony Penrose, presedinte al fundatiei Miller, i-a prezentat opera la Bucuresti. Marti, la Una galeria erau multi cunoscuti : Oroveanu, A.S-I, Fl.A, J.K.

« Munca unui creator e mai importanta decat a altora, prin onestitatea degajata. » era de parere d-na Lee Miller-Penrose.


Publicat în 03 martie 2011. 6525 vizualizari. 0 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » noiembrie 2023  (0)
   » octombrie 2023  (0)
   » septembrie 2023  (0)
   » august 2023  (0)
   » iulie 2023  (0)
   » iunie 2023  (0)
   » toata arhiva