en en | ro ro

Romanul mediu stie de un singur sport, fotbal. Hai, si tenis femenin. Desi exista si altele. Cel mai spectaculos sport de echipa este rugby. Revin cu parabole legate de acest sport, reputat pentru efectele lui benefice asupra caracterului practicantilor.

http://www.ap-arte.ro/ro/blog/blog-vechi/articol/fairplay-si-rugby/165/6239.html

Organizat in Anglia, Campionatul Mondial de Rugby a oferit surprize consistente. Prima senzatie a fost victoria Japoniei impotriva Africii de sud, dubla campioana mondiala.

https://www.youtube.com/watch?v=V37Ko4pvioA


In 24 de ani japonezii nu inregistrasera nici-un punct. A 2-a surpriza a fost eliminarea din grupe a Angliei, acasa, la campionatul ei. Suprema umilinta, calificarea celor 3 tigri celti, Irlanda, Scotia si Tara Galilor-eliminand Anglia. In sferturi echipe europene au intalnit adversare din emisfera sudica. Pentru prima data s-au impus toate cele 4 australe.

Criticata pentru jocul relaxat din grupe, Noua Zeelanda a accelerat :

https://www.youtube.com/watch?v=eynfsbW49nc

Dupa 9-1 la eseuri contra Frantei si 2-0 cu Africa de sud - a urmat finala cu Australia, rivala dintotdeauna. Scor 34-17 si Noua Zeelanda isi pastreaza titlul de campioana mondiala.


Cum e posibil ca o tara cu 4 mil. locuitori sa domine autoritar un sport larg practicat.

http://www.gsp.ro/sporturi/rugby/corespondenta-din-londra-scoala-voluntariat-rugby-cum-a-devenit-noua-zeelanda-emblema-perfectiunii-in-sportul-mondial-459516.html

Ca termen de comparatie, cu 53 mil, Anglia juca acasa. Iar Franta are 66 milioane.

La JO 2016, Rio de Janeiro, rugby (in 7) redevine sport olimpic. Acest sport va deveni progresiv din ce in ce mai tentant pentru tinerii de pretutindeni. Ca in Japonia…


Publicat în 31 octombrie 2015. 5374 vizualizari. 0 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   septembrie 2022  (0)
   august 2022  (0)
   iulie 2022  (0)
   iunie 2022  (0)
   mai 2022  (0)
   aprilie 2022  (0)
   » toata arhiva