Unde se roaga oamenii cu adevarat la Dumnezeu ? Intr-o biserica sau intr-un avion cu motorul in flacari ? Asta e problema lor. Dar procentul celor care se vindeca de boli foarte grave este mai mare in randul celor credincioşi, peste 85%. Suportul credinţei apare important.
85% dintre conationalii nostri se consideră ortodocşi.
Isi duc nepotii, copiii si familia la biserica. Le ofera mai multa incredere si morala.
Ei s-au declarat creştin-ortodocşi. Biserica ortodoxă nu a dus campanii împotriva altor religii sau celor ce n-au vrut să aibă legături cu biserica. Morala creştină propovăduită de biserica noastră este cea a iertării şi construcţiei. Românii ştiu că există probleme şi în rândul preoţilor. Au taxat cu umor abaterile acestora de la dogmă. Vezi vorba: « Fă ce zice, nu ce face. » Unul din fundamentele identităţii naţionale e religia - in jurul bisericii şi a celor care au slujit-o. Harul nu se găseşte oriunde. Este ceva adânc, nu pe înţelesul celor ce « ridica piatra în fata Crucii ».
« Cu credinta /smerenie, dragoste /blandete si nadejde /speranta »
« Dintre cele trei, mai mare este dragostea. Dragostea e indelung rabdatoare, blandetea este binevoitoare. Dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se umfla de mandrie. Nu se poartă necuviincios, nu isi cauta propriile interese, nu se manie, nu tine seama de raul primit.
Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar. Toate le iarta, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le indura. Dragostea nu va inceta niciodata. » – din scrisoarea Sfantului Apostol Pavel catre Corinteni. « Nu judecaţi – şi nu veţi fi judecaţi ». (Matei 7, 1)