en en | ro ro

Eram invitat in 28 nov. la o lansare de carte. « Bucataria Hoinara » a d-lui R.Voiculescu parea foarte tentanta. Doream sa particip, dar nu am ajuns. Sotia mea a facut un atac de panica chiar inainte de eveniment. Convalescent, dupa operatie, nu m-am putut duce singur. Pacat. Fotografiile expuse, facute in lumini diverse, pareau promitatoare.

Am vazut volumul. Mi se pare diferit in bine, fata de cele anterioare.

http://www.facebook.com/media/set/?set=pu.148010325246291&type=1

In decembrie am primit « Precum in Cer, Asa si pre Pamant /calatorie foto prin lumea ortodoxa romaneasca » a Cristinei Nichitus.

Cartea abordeaza un subiect dificil tratat de un autor interesat. Dar in imagini insuficient de elocvente, cel mult ilustrative, pentru un fotograf Mediafax...

Editura Compania a scos carti mai bune. Si titlul bate usor catre impietate.

« D-ale Carnavalului Venetian », a domnului Helmut Ignat, aparuta « semi-clandestin », a fost multiplicata la format A3 cu aplicatia Photobooks Konica-Minolta. Nivelul fotografiilor este mult peste volumul precedent. Inclusiv calitatea reproducerilor pe echipamente K-Minolta e net mai buna decat tiparul de la Print Multicolor Iasi.

O carte cu totul deosebita e « Ochiul Fotografului /compozitie si design », a lui Michael Freeman, editura Litera. Desi se cheama Compozitie si Design - si autorul stie bine ce vinde cartea, intelegi printre randuri ca el nu crede nici-o iota din retete.

In prima parte, sustine « legile » compozitiei cu argumente « ferme »: « miscarea ondulatorie din prim plan, creeaza un vector care anima imaginea »... (pag.31)

Pentru ca in partea doua sa revina spunand ca aceste retete ridica foarte putin nivelul, cam de la nul la nesatisfacator. Un fotograf adevarat, care stie sa-si sustina ideile si vanzarea cartilor proprii. Mi se pare cea mai buna carte cu referire la nebuloasa compozitiei.

Unde poti citi si pasaje interesante referindu-se la procesul fotografiei, cu explorarea subiectului si anticipatia actiunii, prin interes si cunoastere. Altfel cartea nu este chiar gratis la 80 Ron.

Ne revedem in lumea noastra mica, de pe planeta albastra :

Sigur veti aprecia unele clisee adunate de fotograful Timothy Allen

http://www.bbc.co.uk/news/world-12618167


Publicat în 14 ianuarie 2012. 4187 vizualizari. 3 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   octombrie 2020  (1)
   septembrie 2020  (0)
   august 2020  (0)
   iulie 2020  (0)
   iunie 2020  (0)
   mai 2020  (0)
   » toata arhiva