en en | ro ro

Fiecare vede altfel lucrurile, normal sa aibe puncte de vedere diverse. « Pe malul unui lac, o fata mulgea o vaca. Si in lac se vedea invers. »

Oricine are un punct de vedere propriu. Oamenii au preferinte diferite. Unora le place la munte, altii prefera la mare. Uneori gusturile pot fi opuse. Unii tin cu Rapid, altii cu Steaua. Dupa intrecere, povestirile lor suna diferit intre ele. Au pozitii diferite.

Si reactii la aceeasi intamplare pot fi diferite. Mi-au cazut jos ochelarii favoriti. O lentila s-a spart. Ce nenorocire, a strigat sotia. Lasa draga, am impacat-o eu. Fisurati deja, erau condamnati. Bine ca nu s-au spart la drum, cand nu ii puteam inlocui.

Si in alte domenii se petrec lucruri similare. Reactiile la deciziile celor care s-au dezis de partidul, laudat ani de zile, difera functie de tabara. Apar aclamatii de la cei spre care a pornit si critici acide de la cei parasiti. Pentru unii Traian Basescu era Zeus, pentru altii - Dictatorul, sau « Chiorul ». Desi poate ca nu e nici asa, nici asa.

Nu comentam parerile subiective, cu dorite efecte electorale.

Societatea romaneasca este grav bolnava si are nevoie de schimbari majore. Dar cine incearca asa ceva devine tinta acelor care profita acum de situatie. Isi vad amenintate privilegiile si protesteaza vehement. Unii oameni construiesc, altii cred in asta si obtin, cu talent, sprijinul autoritatilor. Iar altii isi mentin mlastina, se simt avantajati in ape tulburi. Si tipa ca « Agresorii » le distrug « Patriotica traditie. » Acest lucru e valabil in majoritatea domeniilor, daca nu in toate.

Nici in acest an nu vom vedea progrese in economia tarii. Infractori am votat, noi – poporul roman. De ei avem parte. Minciuni am crezut. Si asta avem, din pacate.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/nu-mai-vreau-politicieni-care-vorbesc-despre-pensionari-1021439.html

Cum am ajuns aici? Ne-am razbunat pe cei ce au abuzat. Si acum ce va urma?

Ar fi cazul sa ne punem aceasta intrebare.

http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/ultimul-os-de-ros-291672.html#top_articol

« Era prada disperarii. Poti sa-l intelegi, prevazuse viitorul ! », spunea Ch. de Gaulle. « Talentul nu e altceva decât îndelungată răbdare si tenacitate. » F.R.Chateaubriand

Interesant e ca desi oameni diferiti privesc acelasi lucru, ii vad diferit desfasurarea, functie de parerile lor subiective. Punctul de vedere propriu este decisiv in fotografie. Daca subiectul ne intereseaza, pe masura cunoasterii lui, incepem sa il intelegem. Si putem anticipa intr-o mai mare masura evolutia lui viitoare.

Putem adopta si puncte de vedere care sa avantajeze viziunea noastra despre el.


Publicat în 04 februarie 2014. 5196 vizualizari. 0 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   iunie 2023  (0)
   mai 2023  (0)
   aprilie 2023  (0)
   martie 2023  (0)
   februarie 2023  (0)
   ianuarie 2023  (0)
   » toata arhiva