en en | ro ro

Nici-odata titlul femenin la Wimbledon nu a fost atat de deschis. Oricare concurenta din sferturi ar putea castiga, scriau specialistele. Nu exista o favorita unanim acceptata.

http://www.bbc.com/sport/tennis/40544725

Din 8, doar Venus Williams (37 ani, 11 Wta) a castigat la Wimbledon. A invins in sferturi “copilul minune” (20ani /13 Wta) J.Ostapenko, castigatoarea Rolland Garos. A rezistat cu succes drive-ului napraznic al tinerei letone, care pe iarba a gresit prea mult.

Nascuta in Australia din parinti maghiari, britanica Johanna Konta a depasit in sferturi pe Simona Halep intr-o partida palpitanta. Sustinuta puternic de public, ea a reusit sa revina.

Americana Vandeweghe a pierdut la slovaca Rybarikova, 87 Wta. In ultimul sfert spaniola Muguruza (14) a castigat cu rusoaica Kuznetsova (07). Este de apreciat viteza si reverul de temut al spaniolei, 36 lovituri castigatoare contra fosta nr.1 Angelique Kerber, pe iarba de la Wimbledon.

https://www.nytimes.com/reuters/2017/07/10/sports/tennis/10reuters-tennis-wimbledon-showcase-kerber-stats.html

Acum au ramas doar 4… Puterea mentala, siguranta ca va invinge conteaza foarte mult. Personal, cred ca spaniola Muguruza va castiga titlul, daca isi continua cresterea de forma.

Si o constatare Trista. Ziaristii slabi publica articole (copiate dupa altii) “dezbatand” cum va ajunge Halep pe locul 1 mondial. Dupa ce ar bate-o pe Konta. Daca castiga si acest meci, romanca ar fi preluat pozitia de varf a ierarhiei mondiale. Dar aparute la 7 ore dupa ce romanca a fost invinsa, supozitiile deja infirmate devin ridicole…

Kim Clijsters si Tracy Austin spun despre Simona Halep: “Are jocul cel mai constant din circuitul Wta, dar inca insuficient de agresiv pentru a castiga un turneu de Grand Slam.”

In semifinale, Muguruza a facut instructie cu Rybarikova.


Iar V.Williams, sora mai mare, a trecut net de Konta. Din nou publicul englez a aplaudat nesportiv greselile adversarei, iar arbitrii greseau doar in favoarea britanicei.

Dar superioritatea pe serviciu, retur si la stiinta jocului a americancei era prea mare. Depasita de miza jocului, la sfarsit, Konta a cedat. 

Sa o lasam pe Simona Halep sa isi perfectioneze jocul. Si sa ne ocupam de ale noastre.


Publicat în 13 iulie 2017. 4907 vizualizari. 0 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   iulie 2024  (0)
   iunie 2024  (0)
   mai 2024  (0)
   aprilie 2024  (0)
   martie 2024  (0)
   februarie 2024  (0)
   » toata arhiva