In Liga Campionilor, fazele finale se disputa intre cele mai puternice echipe : lidere din campionatele spaniol, german si englez, eventual si campioana Portugaliei sau a Italiei se califica in semifinale. Barca, Real si Bayern sunt aproape «abonate».

Cel mai in voga antrenor al momentului, Guardiola, a decis sa se mute la Manchester City, echipa cu o enorma sustinere financiara din Emirate.

Dupa ce a castigat tot cu Barcelona, Pep s-a mutat plictisit la Munchen, unde a preluat pe Campioana Ligii Campionilor. Antrenor excelent, Pep Guardiola exagereaza cu posesia balonului. Adevarat, cat timp ai mingea nu esti in pericol. Desi nu este deloc indiferent unde o ai si cum o stapanesti. Are preferinte evidente pentru jucatori scunzi cu o stapanire deosebita a balonului. Normal, l-a avut pe Lionel Messi. Iar Xavi cu Iniesta erau motorul de tiki-taka al Barcelonei si al Spaniei.


La Munchen, Guardiola nu a «rupt inima targului». A castigat campionatul german, dar a inpotmolit echipa in semifinalele Ligii Campionilor. Nu am inteles deloc ce merite aveau Rafina si Bernat. Pasau sistematic numai inapoi sau la adversar, transformand atacurile surpriza in ceva previzibil. Apararea adversa avea timp sa se organizeze si sa se aglomereze.

Ambii alergau mult, facand des greseli grave. Depasiti de adversar, isi lasau coechipierii mai buni in situatii limita. Acestia se puteau accidenta grav sau puteau lua cartonase rosii.

            Pleaca Guardiola, vine C.Ancelotti. Primul lucru, intareste apararea lui Bayern :

http://www.uefa.com/memberassociations/news/newsid=2362855.html

Mats Hummels si Renato Sanches sunt jucatori tineri, inalti, care lanseaza ofensiva.


Publicat în 14 mai 2016. 5472 vizualizari. 0 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » iulie 2024  (0)
   » iunie 2024  (0)
   » mai 2024  (0)
   » aprilie 2024  (0)
   » martie 2024  (0)
   » februarie 2024  (0)
   » toata arhiva