en en | ro ro

Vremea s-a racit puternic. Ziua s-a scurtat. Iarna se apropie. Iarna, pensionarii US prefera Florida, mai calda si insorita decat Alaska sau Wisconsin. Unde sa te mai incalzesti?

Am fost in Tenerife! Insulele Canare, pe dorsala est atlantica, 300km vest de Africa, intre Maroc si Sahara vest, sunt insule vulcanice. Vulcanul El Teide 3.718m are activitatea redusa. Ultima sa eruptie dateaza din 1909. Inaltimea sa importanta are efect asupra climei. Blocheaza vanturile dominante. Asa apare el de sus din avion de la nord.

Insula are 88km lungime. Din Sahara bat vanturi uscate, din vest vin vanturi umede. La sud are vreme frumoasa tropicala, ploua 2 ori /an. Intre octombrie si martie, temperatura sta peste 24ºC. Este un loc de vacanta cautat insistent de britanici si de nordici. Doar nordul insulei are vreme umeda temperata. Acolo ploua si de 3 ori pe saptamana.

Am fost si noi in sud, unde am avut un sejur placut. Am lenevit intre plajele de la Atlantic cu nisip cenusiu-inchis, chiar negru, si piscina cu jacuzzi, preferata sotiei.

Terasa ne era orientata spre vest. Vedeam printre palmieri apusul de soare pe ocean.

Orasul avea poate o mie de restaurante. Delicioasa paella trebuie degustata neaparat.

Poti manca convenabil si acasa, daca ai bucataria dotata. Am rezolvat cu condimentele.

Culegeam piper rosu de Bali direct din pom. Lucrurile s-au scumpit cu 50% in 4 ani, dar benzina sud-americana e tot sub 1Eu /litrul. Doar drumul a fost lung, 8 ore cu 2 avioane.


Publicat în 28 noiembrie 2013. 6497 vizualizari. 0 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » martie 2024  (0)
   » februarie 2024  (0)
   » ianuarie 2024  (0)
   » decembrie 2023  (2)
   » noiembrie 2023  (0)
   » octombrie 2023  (0)
   » toata arhiva