en en | ro ro

Dezamagiti de situatia prezenta, romanii confunda efectele cu cauza, in procent majoritar, mai ales cei neinformati, de calitate proasta, dar si acei mai mult sau mai putin interesati.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-romania-inghite-pilula-lui-murti-bing-901133.html

http://www.evz.ro/detalii/stiri/915100.html dar si

http://www.adevarul.ro/andrei_plesu_-_opinii/Stergerea_granitelor_7_301839816.html

Majoritatea se simteau mai in siguranta atunci. Multi profitau, aveau post sigur, luau leafa desi nu faceau mai nimic. Erau mai tineri, se obisnuisera, aveau mai putine griji. Asa le pare acum. Tinerii nu au apucat vremurile insuportabile si iau de bune gogosile povestite de altii.

http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/61-din-romani-vor-puscarie-pentru-bancurile-cu-basescu-209504.html

Comunismul a depasit ororile fascismului. Apar mereu documente. Oribile genocide au fost organizate de comunisti in Ucraina, China si Cambodge.

Dar si in Moldova sovietica /Basarabia

http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/canibalismul-provocat-sovietici-basarabia

Din 1974 am coordonat fabrica de cabluri si materiale electroizolante /FCME, intreprindere cu multe probleme cronice. Poluare mai mare ca la FCME am vazut doar la Copsa Mica. Lucram la Electro-Uzinproiect, institut de proiectare cu un director ambitios. La institutele tehnologice, directorul avea salariul marit cu 55%. Toate au devenit institute tehnologice, marind schema cu sute de oameni. Aveam 3 fotografi. Cel mai tanar si simpatic era Lucian Crisan ; eram in relatii foarte bune. Ceilalti 2 erau fuduli, nepriceputi, dar alcoolici.

Pentru documentatia demolarii unor sandramele trebuiau facute poze diverse in mai multe exemplare. Mai intai s-au complectat hartoage, semnate de ambii directori. Luci a venit bucuros cu mine. Am terminat cu cladirile vechi. Acolo se ardeau si sute de tone de deseuri din cabluri izolate in Pvc si cauciuc, sa recupereze cuprul. Muncitorii erau mandri de ce treaba fac. Asta era aspectul real, nepomenit, al Industriei Comunismului Minunat, in Plina Dezvoltare. I-am luat Exakta si am facut cateva clisee cu acel dezastru.

Din pacate, filmul a fost prost developat de cei 2 Hartisti. L-am pastrat totusi, iata cateva poze. Am lasat si zgarietura.  

Luci a lucrat ani de zile in presa romana. S-a pensionat de la Adevarul. Si-a facut o casa la Moeciu, unde s-a izolat la aer curat. Mai vorbim uneori la telefon. L-ar amuza sa vada poza din tinerete, insa ma indoiesc ca are acolo Internet. Dar sper sa ma insel.

Dintre romani, multi au o educatie precara si continua sa creada in minciuni :

http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/multi-ceausesti-bafta-noastra-195571.html

sau http://www.dilemaveche.ro/sectiune/tilc-show/articol/ceausismul-ceausescu

Ceausescu a fost un semianalfabet tenace. A devenit hilar de cand, incurajat, incepuse sa se creada Dumnezeu. A fost el vinovat? Da, desigur ! Dar nu numai el.

http://www.adevarul.ro/andrei_craciun-editorial/Tiranul_caraghios_7_363033697.html

Toata sleahta care il incuraja, ca sa profite la maximum de situatie. Profita si acum, speculand de lipsa de perspectiva a unor compatrioti, care ii respecta pe mitocanii de succes

http://www.dilemaveche.ro/sectiune/dileme-line/articol/cele-mai-ratingoase-personalitati-ale-neamului


Publicat în 13 decembrie 2010. 13528 vizualizari. 3 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » martie 2024  (0)
   » februarie 2024  (0)
   » ianuarie 2024  (0)
   » decembrie 2023  (2)
   » noiembrie 2023  (0)
   » octombrie 2023  (0)
   » toata arhiva