Azi s-a implinit anul de la decesul d-nei Franck, fotograf Magnum, sotia lui Cartier-Bresson. Am avut fericita oportunitate de a acompania cuplul Cartier-Bresson in mai 1975, pe 6 si pe 9 mai. Pe 6, singur cu dansii, de la Gara de Nord la Hanul lui Manuc. A doua oara pe 9 mai, cu V.Simionescu, la fabricile din Militari si magazinul Big Berceni. Am mai scris despre aceste intalniri care mi-au marcat formarea ca fotograf.

Incercam de 2 ani sa scriu ceva mai interesant. Nu sunt inca pregatit.

Dar d-na M.Carlan /revista Catchy lanseaza o chestiune de « arzatoare actualitate ».

Cine sunt tinerii (pe atunci) din fotografia lui Cartier-Bresson, imagine aleasa sistematic intre cele mai bune fotografii ale maestrului instantaneului ? Intr-un cadru simplu, un cuplu tanar adormit ilustreaza icoana dragostei eterne.

La intrebarea doamnei, i-am raspuns ca nu stiu, dar banuiesc ca dl.Boldar stie mai mult. I-am dat si numarul lui de telefon. Pe dansa nu o interesa raspunsul, ci traficul pe net. Catch ?

http://www.catchy.ro/cine-erau-tinerii-din-trenul-lui-bresson/42751

Peste 20 mii internauti naivi au accesat acest post care nu spune absolut nimic.

A facut publica « ancheta » in presa, cu conditia ca toate datele sa ajunga la dansa.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/cine-sunt-tinerii-din-trenul-lui-bresson-ajuta-ne-sa-aflam-identitatea-lor-1051176.html

L-am sunat pe dl.Victor Boldar. El i-a condus pe sotii Cartier-Bresson la manastiri in nordul judetului Valcea pe 7 mai 1975. Asta stiam, n-aveam habar de orele trenurilor cu care au mers invitatii. Mi-a confirmat, au venit la Craiova pe 6 mai, primiti de av.Calinescu.

Pe 7 mai au facut memorabila calatorie in Dacia 1100 a lui Victor. Seara s-au urcat in trenul spre Bucuresti la clasa 1. Supozitia d-lui Aurel Varlan poate fi reala.

http://www.aurelvirlan.ro/blog/2013/08/fotografie-henri-cartier-bresson-1975-romania-cine-erau-cei-doi-tineri-tren-foto-alb-negru/

Personal sunt sceptic. Mi se pare ca cele 2 femei au parul diferit aranjat.

Am taiat expres cele 2 fotografii, a lui H.Cartier-Bresson si V.Boldar, sa se vada asta.

Varianta ramane totusi posibila.

Nu stim cu ce alte trenuri a calatorit cuplul Bresson la clasa 1. Nu inseamna ca nu au fost ! Dupa 38 de ani, sansele unui cuplu de a-si reaminti unde erau pe 7 mai sunt slabe. Nu e vorba de o zi etern memorabila, cum era ziua anuntului sfarsitului razboiului.

Sa admitem ca se arata o « fericita familie ». Nu cred ca o poate dovedi.

In cautare de notorietate se pot anunta 2. Mai multe cupluri pot ajunge si la un proces. In nici-un caz nu vom fi siguri daca acestia sunt sau altii. Ce stim sigur. Supozitiile au mare succes la romani. Iar presa nu are subiecte pe care sa le foarfece celor interesati.


Publicat în 16 august 2013. 5301 vizualizari. 1 comentariu
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » iulie 2021  (1)
   » iunie 2021  (0)
   » mai 2021  (0)
   » aprilie 2021  (0)
   » martie 2021  (0)
   » februarie 2021  (0)
   » toata arhiva

rss