en en | ro ro

Unde se roaga oamenii cu adevarat la Dumnezeu ? Intr-o biserica sau intr-un avion cu motorul in flacari ? Asta e problema lor. Dar procentul celor care se vindeca de boli foarte grave este mai mare in randul celor credincioşi, peste 85%. Suportul credinţei apare important.

85% dintre conationalii nostri se consideră ortodocşi.


Isi duc nepotii, copiii si familia la biserica. Le ofera mai multa incredere si morala.


Ei s-au declarat creştin-ortodocşi. Biserica ortodoxă nu a dus campanii împotriva altor religii sau celor ce n-au vrut să aibă legături cu biserica. Morala creştină propovăduită de biserica noastră este cea a iertării şi construcţiei. Românii ştiu că există probleme şi în rândul preoţilor. Au taxat cu umor abaterile acestora de la dogmă. Vezi vorba: « Fă ce zice, nu ce face. » Unul din fundamentele identităţii naţionale e religia - in jurul bisericii şi a celor care au slujit-o. Harul nu se găseşte oriunde. Este ceva adânc, nu pe înţelesul celor ce « ridica piatra în fata Crucii ».

« Cu credinta /smerenie, dragoste /blandete si nadejde /speranta »

« Dintre cele trei, mai mare este dragostea. Dragostea e indelung rabdatoare, blandetea este binevoitoare. Dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se umfla de mandrie. Nu se poartă necuviincios, nu isi cauta propriile interese, nu se manie, nu tine seama de raul primit.

Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar. Toate le iarta, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le indura. Dragostea nu va inceta niciodata. » din scrisoarea Sfantului Apostol Pavel catre Corinteni. « Nu judecaţi – şi nu veţi fi judecaţi ». (Matei 7, 1) 


Published on February 21, 2013. 6345 views. 3 comments
3 comments to "Faith and serenity"

dumitru ungureanu
February 2013, 22 at 06:44:19
„Biserica ortodoxă nu a dus campanii īmpotriva altor religii...” - e o afirmaţie uşor exagerată. Pānă şi Damian Stănoiu descrie cu umor cum combăteau călugării ortodocşi de pe la 1920 pe „papistaşi”... Istoric vorbind, momentul de la 1948 - trecerea neoficială īn clandestinitate a romano- şi greco-catolicilor de pe-aici - nici azi nu s-a īncheiat.
Asta nu īnseamnă, desigur, că ortodoxia nu-i aşa cum spuneţi, iertătoare... Poate chiar prea iertătoare.
Gelu Lupas
February 2013, 25 at 08:53:19
„Biserica ortodoxă nu a dus campanii īmpotriva altor religii...”

Păi nu, n-a dus campanii īmpotriva "altor religii" pentru că după BOR nu există "alte religii". Doar erezii şi eretici.
Vlad Soare
February 2013, 25 at 16:48:18
Biserica ortodoxă nu a dus de-a lungul istoriei campanii īmpotriva altor religii nu din motive morale, ci pe de o parte pentru că n-a prea avut ocazia (īn Valahia şi Moldova nu prea existau alte religii, iar īn Ardeal "ceilalţi" erau prea puternici), şi pe de altă parte pentru că īn ţările romāne biserica n-a avut niciodată putere politică sau militară (cum au avut catolicii). Dar dacă ar fi avut vreodată nevoie s-o facă, şi dacă ar fi avut destulă putere, sīnt convins că ar fi făcut-o.
E suficient să ne uităm la zīnzania pe care īncă o mai alimentează īntre ortodocşii şi catolicii din zonele mixte, la cum s-a luptat ani de-a rīndul cu dinţii īmpotriva retrocedării proprietăţilor bisericii catolice (şi ce lupte murdare cīteodată!), ca să ne dăm seama cīt preţ pune biserica ortodoxă pe alte religii.
Ştiu că printre preoţii ortodocşi există şi unii deschişi la minte, care fac cinste bisericii. Unul dintre aceştia este chiar cel din stīnga ultimei poze de mai sus. E de la Grădina Icoanei, nu? Am asistat odată la un botez oficiat de el; mi-a plăcut slujba, iar predica lui, rostită liber, a fost cu totul deosebită. Şi am mai cunoscut de-a lungul timpului şi alţi cīţiva preoţi care mi-au plăcut. Dar aceştia sīnt minoritari. Instituţia īn ansamblu, lăsīnd la o parte aceste cīteva excepţii, este coruptă pīnă-n măduva oaselor şi este condusă de o organizaţie cvasi-mafiotă, pusă exclusiv pe căpătuială.
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   » May 2024  (0)
   » April 2024  (0)
   » March 2024  (0)
   » February 2024  (0)
   » January 2024  (0)
   » December 2023  (0)
   » view full archives

rss