en en | ro ro

Probez doar modele care m-ar interesa direct, aparate care ma tenteaza. Observ cum se potrivesc la stilul meu. Ele sunt oferite testarii de importatori. O proba serioasa este o colaborare liber-consimtita intre firma care ofera instrumantul si acel care il supune testului. Nu fac concesii pentru amabilitate. Ce scriu ar deveni repede mai putin credibil.

Pentru ca probele sa fie edificatoare, se pierde mult timp. Trebuie sa fii interesat de comportare, manipulare si rezultatele /raspunsul aparatului. Daca nu esti si interesat si priceput, rezultatele sunt vorbe goale. Am vazut asa-zise Review-uri puse pe net de tineri incinsi, avand 6 declansari cu instrumentul la show-room F64, la 3.200. Defectele imaginii erau datorate noului model, sau greselilor “specialistului” grabit sa se afirme? Nimeni nu isi poate da seama.

Nici nu primesc orice.

Canon are aparate exceptionale. Obisnuit cu sistem Nikon, nu sunt familiarizat cu comenzile. Panasonic, potrivit la filmare, imi pare scump pentru ce ofera in fotografie.

Sunt interesat de fotografii autentice, credibile, surprinse pe viu in lumina existenta. Sau cu interventii minime care nu denatureaza atmosfera existenta. Desigur, nu toti sunt de aceeasi parere. Am fost de curand invitati, de prieteni, la botezul nepotului. La biserica si restaurant a venit o tanara bine dotata cu lumini, 6 unitati SB 900 montate pe suporturi de 3m. Am vazut rezultatele. Multe imagini foarte corecte, ca pozele de studio, facute la locul faptei. Atmosfera si lumina nu aveau legatura cu ce era acolo. Mie mi s-au parut prea artificiale, contrafacute. Desi beneficiarii erau foarte multumiti.

Nu sunt un client obisnuit in fotografie. Toata viata am fost arhitect si nu de duzina. Fotografia am practicat-o la un nivel inalt. Pe film, am folosit doar aparate Pro.

Si e mai usor de probat un obiectiv performant, decat un aparat de nisa, cu pretentii mari la nivel expert. Cum ar fi Rx1. Dar nu am conexiuni cu Sony. Ma feresc de modele exclusiv cu Lcd. Nu sunt miop. Prefer o vizare optica - sau Evf.

Daca vizarea si reglajele sunt greu de controlat, prea complicate sau greu de facut, fie menu pe lumina puternica sau butoane in intuneric, placerea se transforma in supliciu. Daca nu esti real interesat si rezultatele vor fi fara interes. Cat priveste placerea de a utiliza o scula foarte bine facuta, ramane cum am stabilit, cum suna o gluma veche.

http://www.luminous-landscape.com/reviews/cameras/i_will_not_buy_that_camera_i_promise.shtml

Probatul sculelor care te intereseaza are si mari pericole. Poti sa cazi in pacat, sa iti cumperi acel obiectiv sau aparat. Stiu bine ce zic, mi s-a intamplat de 3 ori in ultimul an.


Published on April 18, 2013. 5729 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   » May 2024  (0)
   » April 2024  (0)
   » March 2024  (0)
   » February 2024  (0)
   » January 2024  (0)
   » December 2023  (2)
   » view full archives